20 weken echo

Tijdens de 20 weken echo wordt de baby helemaal na gekeken. Alle botjes en organen worden bekeken en er wordt gekeken of de groei past bij het termijn. Ik moest deze keer alleen maar ik vond het niet erg aangezien er bij ons al een combinatietest was gedaan. We konden toen al veel afwijkingen uitsluiten en ik zag deze echo dan ook als een leuk “uitje”. Dat viel even tegen…

“Ik zag het als een leuk uitje”.

Lekker tegen werken

We begonnen met het hartje, 4 hartkamers, een goedlopende aorta het was allemaal goed. Geen hazenlip, openruggetje of klompvoeten. Nog steeds een piemeltje… En tegen het einde is er nog geprobeerd een 3D plaatje te maken. “Geprobeerd” want hij had geen zin en ging precies verkeerd liggen.

Einde afspraak

De echo was in een andere praktijk. Vanwege het overstappen naar de nieuwe praktijk was mijn medisch dossier niet meegestuurd en dus niet gelezen. In de laatste minuut werd er nog gezegd dat er een verdikking in het hartje zat. Dit zou vanzelf weg gaan en ik moet me geen zorgen maken… Mislukt… Die verdikking zat er bij Evelyn niet. Op dat moment overviel het mij nogal, omdat er ook hartfalen voorkomen in de familie. Ik het niet meer voor elkaar op het laatste moment nog vragen te stellen. Ik was alleen dus liep alleen terug naar de parkeerplaats. Daarna sloeg de twijfel toe en heb ik de vragen op de mail gezet en naar de verloskundigenpraktijk gestuurd. En dag later kreeg ik het bericht dat het een verdikking van mineralen was op een van de hartkleppen. Dit had ik natuurlijk graag even eerder geweten. We kunnen nu wel zeggen; Het is goed, hij is gezond.

Wat als het niet goed is…

Over een aantal afwijkingen hebben wij al sinds de 1e zwangerschap duidelijke afspraken. – Ons kind hoeft geen kasplantje te worden. Wij willen Evelyn daarbij ook niet belasten met een “grote zorg” wat haar toekomst zou beinvloeden. De zorg voor een kind maar ook een broertje of zusje met een ernstige beperking is heftig. Natuurlijk kun je van te voren niet alles weten en kan er ook nu nog wat mis gaan. Maar de 20-weken echo wordt niet voor niks aangeboden. Wij hoeven nu gelukkig geen moeilijke gesprekken te voeren en keuzes te maken. Het ziet er tot nu toe goed uit. Ik ga ook geen discussies aan over wat we zouden kiezen bij slecht nieuws. Wij hebben dat samen besproken en dat blijft tussen ons.

Pakketje Ouders van Nu en Kruidvat

Ik voel de kleine dagelijks bewegen en ik heb het eerste gratis pakket van ouders van nu ontvangen. Hierin zat een speentje, wat mijlpaalkaarten, een pampertje maat 2, wat folders en kortingsbonnen en 2 tijdschriften. Ik heb ook het pakket van de Kruidvat opgehaald met een klein pakje luiers, billendoekjes, een flesje badgel en later kreeg ik bericht dat ik de mama-buikolie mocht ophalen. Deze ga ik even uittesten.

Oudere blogs

Neem anders ook even een kijkje in een oudere blog.

Geef een reactie