Zes tips voor als je baby ziek is

En dan is je baby opeens ziek! Als moeder wil ik natuurlijk dat het zo snel mogelijk weer goed gaat. Dus ben ik met mijn beste vriend Google opzoek gegaan naar alle tips die ik kon gebruiken. En heb ik mijn Facebook vrienden ook om hulp gevraagd. Hoe meer tips hoe beter…

Tip 1: Luuf.

Ik kende Luuf nog niet. Geen idee wat het was. Maar het is top spul! Het lijkt op menthol zalf. Je smeert het op het kleine lijfje en alle verstopte holtes gaan open. Van veel snot overal, naar weer kunnen ademen. Echt top spul!

Tip 2: Matras omhoog.

Even een handdoek onder het matrasje zodat de holtes niet vollopen. Zeker doen!

Tip 3: Ui.

Een in tweeën gesneden ui onder het bed. Het stinkt trouwens behoorlijk maar dat is de bedoeling ook. De ene keer werkt het volgens mij beter dan de andere keer.

Tip 4: Stomen!

Lekker onder de douche of in bad. 

Tip 5: Neusspray of neuszalf.

Die neusspray hebben we even een paar keer gebruikt. Maar ik heb niet het idee dat het echt helpt. En op dit moment heeft ze er sowieso een hekel aan als iets of iemand aan haar gezicht zit.   Ook moest ik voor de zekerheid even weten hoe het ook alweer met koorts zat. Tussen 36.5 & 37.5 is het goed. Vanaf 38 graden is het koorts. Die 38.6 was dus even schrikken. Maar ze was ook warm gekleed met slaapzak en dekentje. Dus dat dekentje heb ik even weg gelegd. Een dag later dronk ze haar fles leeg. En geen koorts meer.  Helaas drinkt ze nog steeds slecht.

Tip 6: Extra vocht.

Of ze genoeg drinken kun je merken aan de plas luiers.  Mist er iets in dit lijstje. Laat dan je reactie achter. Want soms heb je gewoon goede tips nodig!

Geef een reactie