Bemoeiende mensen…

Tsss! Je kind heeft geen handschoenen aan! En een snottebel! Tssss! dit kan echt niet hoor! Heb je geen zakdoek ofzo? TSSSSSSSSSSSS!!!!!!!” Herken jij dit ook? Verschrikkelijk irritant vind ik dit!

Even naar buiten

We gingen een paar dagen weg. Een muts op en een sjaal om als je naar buiten gaat. Zoiets leer je meestal. Het is ongeveer 8 graden buiten. Ik heb het geprobeerd maar binnen één tel is de muts af. Ze heeft twee goed werkende handjes waar veel kracht in zit. Nu kan ik hier een gevecht van maken wat zeker een driftbui tot gevolg gaat hebben. En uiteindelijk zal ik de strijd waarschijnlijk toch wel verliezen.

girl in brown parka jacket walking in forest during daytime

Maar hoe erg is het eigenlijk? 

Oké het zal wat koude oren opleveren. Maar langer dan 5 minuten wachten is het in dit geval niet. En ik ben ook geen moeder die dit soort dingen wil verplichten! Ze voelt vanzelf dat het koud is en dan zal ze het uiteindelijk wel toe laten. En anders maar niet.

Maar nu…

Er komt een oudere tutjehola mevrouw naar me toe. Evelyn heeft gezien dat er een trap is bij het gebouw waar we uit de wind staan te wachten en wil graag even klimmen. Ze rent op de vrouw af. Ik hou haar nog net tegen en de mevrouw begint met een kinderlijk stemmetje te vragen of ze het niet koud heeft, zonder muts. Ik leg haar uit dat ze het zelf niet wil. Ondertussen voel ik de irritatie groeien. Waar bemoeit ze zich mee
Oja en je maakt er geen gevecht van“. Zegt ze op een verwijtende toon. “Nee ik maak er geen gevecht van…” 
Haar sjaal wil ze ook niet om, handschoenen trouwens ook niet. Moet ik dit dan ook verplichten? Er zijn wel ergere dingen toch?

bird on scale

We lopen door. Dit was niet de eerste keer dat ik een meningsverschil heb met een buitenstaander over mijn kind. TSSSSSSSSS!

Geef een reactie