Binnen blijven met een peuter

Eigenlijk wilde ik deze week een andere blog posten. Maar dat kan altijd nog een andere keer. Zoals de meeste mensen op deze wereld is van vanaf deze week een week van binnen zitten en blijven!

En dat is best lastig met een ondernemende peuter. Onze dagen bestaan uit filmpjes kijken, liedjes zingen, tekenen, puzzelen, boekjes lezen, opruimen, schoon maken en soms even in de tuin huppelen. Terwijl we tegen over ons huis een kleine speeltuin hebben. Tot nu toe spelen er nog dagelijks kinderen in de speeltuin. Ik ben deze site begonnen als uitlaatklep en het dele van tips maar ook als herinnering. Hoe grappig is het om bepaalde dingen terug te lezen uit je eigen kindertijd. Maar daar horen ook minder leuke dingen bij.

Groeigids

Na de geboorte heb ik een app gedownload, De groeigids. Hier schrijf ik soms nog in en plaats ik foto’s. Ik hou haar groei er in bij en bijzondere mijlpalen. Maar ook het volgende vond ik er bij horen.

Corona 2020

Bijna 2 jaar ben je nu, zo opeens is daar het coronavirus. Mama moet 3 weken thuis blijven. Papa blijft wel werken. Jij mag ook niet meer naar de opvang. In het nieuws worden dagelijks het aantal nieuwe besmettingen en doden bekendgemaakt. Daarbij lijkt het alsof de hele wereld gek is geworden. Mensen doen nu zoveel boodschappen dat de winkels soms bijna leeg zijn. Nergens is er nog wc papier. Rijst, macaroni en blikken soep. Het is inmiddels bijna niet meer te krijgen. Scholen zijn dicht maar de kinderen in de buurt spelen nog wel gewoon buiten in de speeltuin. Niemand weet wat er komen gaat. In het nieuws wordt besproken of ook de grenzen dicht moeten. Zelfs sommige winkels gaan sluiten. En jij? Jij pakt een boekje en gaat op schoot zitten om samen te lezen. Daar is nu uitgebreid tijd voor. Ondanks dat ik gemiddeld maar 3 dagen per week werk, schieten dit soort kleine bezigheden  er wel eens bij in. Je gaat soms wel eens een dag extra naar de opvang. Geweldig vindt je het daar! Lekker donderjagen met de andere kindjes. Een echte doener ben je. Maar nu ben je verkouden en  mag je niet naar buiten. Niet spelen op de glijbaan voor het huis. Niet ravotten met anderen van jou leeftijd. Wat moet je toch zonder je boekjes en puzzels. Er zit even niks anders op dan nog tot 9 april bij mama op schoot te zitten met alle boekjes. Want als het mee zit is het corona verhaal dan weer wat over gewaaid, hopen we maar! Maar zo’n straf is het niet toch? Nu kan het nog… dat op schoot zitten.

Het is pas de eerste week, we gaan nog mee maken hoe dit verder gaat.

Geef een reactie