De gehoortest bij Pento en verder

Op mama’s schoot

De grote geluidsbox naast ons bevat niet alleen geluid maar zo nu en dan flikkeren er wat lampjes en soms beweegt er wat. Dat is volgens mij om je te “belonen” als je om kijkt wanneer je een geluidje hoort. Zachte en wat harde geluidjes want zo wordt getest wat je precies hoort en welke tonen niet. De 1e keer ging het heel goed. Maar je kwam niet door de gehoortest. 

Zelfs met een camera konden ze in je oor kijken. Dopjes in je oor om nog meer je gehoor te testen en de laatste uitslag toonde aan dat je inderdaad op het goede moment  reageerde. Je kan met je rechter oor goed horen. 

Dat linker oor vervloek ik soms. Daar kwam namelijk voor een heel jaar aan snot uit. Dat was ook niet de eerste keer. Er konden geen metingen worden gedaan omdat het apparatuur niet tegen looporen kan. De buisjes zitten net 2 maanden in beide oren. Ik weet dus niet of het links nog goed zit. De vorige keer ging het buisje er juist uit door het loopoor. Dat je er last van had bleek een dag later wel met de vierde koortstuip in één jaar tijd. Daarbij hoorde ook weer een nieuwe antibioticum kuur. 

Verder 

Nu hebben we over drie maanden een afspraak voor het linkeroor. Die mag dus niet weer lopen en binnenkort een afspraak bij de KNO-arts. En de afspraak bij het consultatiebureau is een week maar voren gehaald. En er komt nog een afspraak om te onderzoeken waarom de spraak minder snel op gang komt. 

Woordjes 

Vanmiddag zei je “appel” je wees het plaatje aan van de appel. Daarna dronk je de knijpfruit op en zei; “Mama “aaaar”! Ik weet dat je “klaar” wil zeggen. Foutloos is het niet maar ik snap je wel. Je probeert het steeds meer om woordjes te zeggen. “Mama méé” is “Mama meer”. Ook “die, ja, nee, kijk, papa, Nala, oma, auw, pa & panda. 

Pa is eigenlijk paard. Pappa is ook Peppa van Peppa Pig. Panda is eigenlijk Bumba. Je moet het maar net weten. 

Update:

De afspraak bij de KNO-arts is inmiddels geweest en de buisjes zitten nog op de goede plek. We hoeven dus niet terug. Bij de afspraak bij de kinderarts van het consultatiebureau hebben we afgesproken dat er een observatie zou komen bij de peuterspeelzaal om het gedrag te observeren. Hier kwam uit dat het gedrag nog wat jong is maar verder geen bijzonderheden. Motoriek was goed. We hebben wel een verwijzing voor de diëtist. Die afspraak staat voor over twee weken omdat de groei nog steeds onder de lijn zit en nu zelfs ook buiten het groene vak.

We houden alvast bij wat er gegeten en gedronken wordt en dan wachten we de afspraak verder af. Komt er geen groei meer wat betreft z’n gewicht dan komt er een vervolg afspraak weer bij de kinderarts.

Geef een reactie