De volgende uitzending

Ik wil weer een vragen ronde doen. Ik kreeg wat persoonlijke vragen en ook wat algemene en dit vond ik de leukste. De eerste vragen die binnen kreeg gaat over de komende reis van mijn man.

Hoe bereid ik me voor op de reis die een paar maanden gaat duren.

We krijgen soms pas op het laatste moment (lees een paar dagen van te voren) te horen waar de reis heen gaat en hoelang deze zal gaan duren. Dit kan ook nog wel tien keer veranderen tijdens de reis zelf. Ik ben op het werk minder flexibel en probeer dit op te vangen door wat extra dagen aan te vragen bij de kinderopvang en als dit niet lukt probeer ik er met familie uit te komen. Gelukkig kom ik er met wat hulp van meerdere kanten altijd uit. Maar ik geef toe dat het soms een hoop geregel is. Nu in coronatijd is het natuurlijk rustiger.

Vind ik het lastig dat er soms meerdere keren per jaar een uitzending gepland staat.

Ja, en niet alleen door het geregel wat ik hier boven al heb beschreven. Denk maar aan een eerdere blog;Wanneer is een goed moment voor een tweede kind.” Ik ga me niet redden met Evelyn als ik weer verga van de pijn in mijn bekken en dat is wel iets waar ik zelf bang voor ben en ook weer rekening mee houd. Daarnaast hebben we afgelopen jaar een bod gedaan op een andere woning. Gelukkig zijn we overboden anders had ik alleen een verhuizing moeten regelen. De “corona uitzending” naar de West kwam een paar weken na dat we het bod hadden uitgebracht. Nu stellen we de verhuizing uit tot volgend jaar. Zodat we meer zekerheid hebben dat er geen uitzending aankomt.

Kook je dagelijks voor jezelf als je alleen met Evelyn bent?

Ik ben sinds deze week bezig om meer te koken en porties invriezen. Zo kan ik na een werkdag of als ik geen zin heb om te koken even snel wat uit de vriezer halen en gelijk eten.

Potjes groente of zelf maken

Meestal eet ze mee en hou ik ook rekening met haar. Ik probeer een beetje op tijd te zijn zodat ze niet te moe is. Evelyn wil niet alles eten wat ik eet. “Zien eten, doet eten” gaat hier niet op. Als ze moe is en we zijn laat thuis dan geef ik haar wel een potje en eet ik zelf als ze in bed ligt. Macaroni is hier favoriet.

Welke kledingstyle vind je leuk?

Ik ben niet van de jurkjes en rokjes. Ook koop ik voor Evelyn liever een broek. Een keer met een feestje vind ik het wel leuk. Ik hou van praktische kleding en vrolijke kleuren, basic of een leuk motiefje. Niet te veel “ditjes en datjes” zoals knoopjes en gaatjes.

Heb je nog leuke tips om je man te vertellen dat je zwanger bent?

Ik had zelf het idee om een kaartje of rompertje te kopen met een leuke tekst. Ik zou het wel gelijk zeggen en niet wachten tot de 1e echo. Maar toen ik een positieve test in mijn handen had zat hij voor een oefening in Engeland en wist ik niet of hij bereik had en wanneer hij dan mijn bericht zou kunnen lezen. Dus ik heb hem een foto van de test gestuurd via Whatsapp en gevraagd of hij mij wilde terug bellen. Hij reageerde ook via de app en dacht eerst dat het een grapje was. Pas later viel het kwartje.

Lichamelijke veranderingen kilo’s?

Ik ben tijdens de zwangerschap niet aangekomen in gewicht en mijn zwangerschapskilo’s waren er ook niet. Na de geboorte ben ik wel weer aangekomen. Ik heb hier eerder een blog over geschreven. “Geen eetlust tijdens zwangerschap

Mochten er nog meer vragen zijn dan kun je je reactie hieronder kwijt of in de mail.

Geef een reactie