Deze baby spullen hebben we gekocht

Bij het uitzoeken naar verschillende spullen komt nog best veel kijken. Je hebt verschillende winkels en dus heel veel keuze.

Wat is praktisch en wat vind je mooi maar in ons geval moest het ook nog passen in het kamertje. Vanwege mijn lengte moest het niet onhandig hoog zijn en ook niet te breed anders past het er niet allemaal in. Ik wilde toch een commode met ruimte en daarbij hoorde een kledingkast en bedje. Wij kwamen voor de hele set bij het volgende uit;

De kinderkamer

In onze kinderkamer hebben we 1 muur groen geverfd. Het leek mij leuk om hierbij oranje accessoires te zoeken. Groen en oranje vind ik in combinatie met elkaar mooi staan en het kan voor een jongen en een meisje. Babykamer Palermo van het merk Interbaby hebben wij gekocht bij de Babydump voor ongeveer €900,-. Wij hebben er voor gekozen dit te laten monteren. Hiervoor worden extra kosten gerekend.

Product informatie

Het ledikant is voorzien van een in hoogte verstelbare lattenbodem Deze is ook makkelijk te verstellen. De zijden hebben platte spijlen. Dit ledikant voldoet aan alle veiligheidseisen. De commode heeft 3 laden. De hang-legkast heeft 2 deuren (met 2x een roede en 4x een legplank) en 1 lade. De commode en hang-legkast van deze kamer zijn uitgevoerd met het soft-close systeem op alle laden en deuren. De babykamer bestaat uit een ledikant, een commode en een hang-legkast. De afmetingen van het ledikant zijn (breedte x hoogte x diepte): 60 x 120 cm, Commode: 120 x 94 x 60 cm, Hang-legkast: 120 x 191 x 60 cm. Wij hebben in verband met een actie bij Babydump alles in een keer gekocht bij deze winkel. De babykamer, het wiegje, de box, de Maxi Cosi, de luiertas en de kinderwagen.

De luiertas was gratis maar er was wel een beperkte keuze. Had ik een andere tas willen hebben dan kreeg ik korting, maar moest ik wel bijbetalen. Dit was toen ook voor de box. We hebben toch gekozen voor een andere box omdat ik er graag een lade onder wilde hebben. Of de actie nog steeds loopt weet ik niet. Wij kochten het in november 2017 al.

Kleding

Een kijkje in een kledingkast van een baby. Weet alvast dat de ene maat de andere niet is…. Daar kwam ik snel achter. Ik heb maar een paar setjes in maatje 50 gekocht. Veel pakjes dat wel, maar in totaal niet meer dan 6 setjes. Van maatje 62/68 heb ik wat meer, maar merendeels ook gekregen. Maat 50/56 valt bij sommige winkels veel kleiner uit, en bij andere juist weer groot. In de commode lag ook alvast wat in maat 62. Na de geboorte heb ik gekeken wat daar klein van uit valt. Onze dochter was een gemiddelde baby. Dus het duurde wel even voor maat 62 aan kon. Ook bij de afbeeldingen zijn de luiers te zien in de kast, deze slaan we in als er een aanbieding is. 

Mutsy kinderwagen

Bij de Babydump zijn we opzoek gegaan naar een kinderwagen. Het model van de Mutsy vond ik erg mooi en wat wij belangrijk vonden is dat de kinderwagen klein opvouwbaar is, zodat het makkelijk in de auto past. Deze hebben bij gekocht bij Babydump. Later hebben we nog een buggy aangeschaft deze is lichter in gewicht en makkelijker mee te nemen als ik alleen weg ga.

i284852689467136833_szw1280h1280_.jpg (1280×960)
Mutsy Evo

Badset

Ook kocht ik een merkloos grijs badje met standaard, tweedelige waskom, kam, borsteltje voor de haartjes en een thermometer. En ik kwam er achter dat een badring ook best handig kan zijn. Het aankleedkussen kocht ik apart bij Babypark.

Buggy

Na ongeveer een half jaar kreeg ik als tip van de fysio om een buggy te kopen omdat deze lichter is in gewicht en dus ook makkelijker om mee te nemen. Omdat ons huis te klein is om de kinderwagen binnen in huis neer te zetten ligt deze in de auto. Net als mijn buggy. Ik wilde een goed merk die tegen een stootje kan, niet te groot was en makkelijk in te klappen. Met al mijn eisen kwam uit bij de Joie.

Andere blogs

Heb je de uitzetlijst voor een 1e kind of de shopblog al gelezen? En klik hier voor de 2e blog over de combinatietest

Geef een reactie