Droge huid & zwanger

Al mij hele leven heb ik een droge huid. Van jeuk had ik voor mijn zwangerschap eigenlijk geen last van. Tot het tweede trimester van mijn zwangerschap. En vooral op mijn rug! Gelukkig had ik een man die mijn rug nog kon insmeren met een lekker zalfje wat voor mij al erg hielp. Maar wat had ik zonder gemoeten…

Wat kun je doen?

Door het oprekken van de huid ontstaat er nog meer jeuk. Je huid heeft meer behoefte aan vocht en droogt nog sneller op. Er zijn verschillende crèmes, die je op je huid kunt smeren, zoals speciale zwangerschapscrèmes tegen striae ook wel zwangerschapsstriemen genoemd. Ik heb er een gebruikt uit een gratis zwangerbox van Ouders van nu, die is op te halen bij de Etos. Deze heet Mama Belly Balm. Ik vind deze wel lekker ruiken maar dat is het dan ook wel. Waar ik erg blij mee ben is de pot Dove Body créme. De geur is eveneens erg lekker en de crème is naar mijn idee wat vetter dat de mama crème van de Etos. Ik heb hierdoor minder last van jeuk. Deze pot is in veel winkels te krijgen en anders online te bestellen. De prijs kan wel verschillen.

Heb jij zelf ook crèmepjes gebruikt? En wil je zelf je ervaringen delen? Laat dan een reactie achter!

Geef een reactie