Een stukje van onze dagindeling

In deze blog even een update over hoe het is gegaan het afgelopen jaar. We zijn bijvoorbeeld allebei gewisseld van baan.

Het was stil

De vorige blog is alweer een maand of vier geleden. En ging over de koemelkallergie van Bram.
Bram is in oktober 1 jaar geworden en alweer een paar maanden over de allergie heen. Hij groeit goed en in zijn ontwikkeling zit gelukkig ook weer vooruitgang. Bram heeft er in tegenstelling tot zijn zus (die alles volgens het boekje deed) wat langer overgedaan om te leren zitten. Sinds afgelopen vrijdag kan hij zelf gaan zitten vanuit buik en rugligging. Kruipen kost hem nog aardig wat moeite maar hij begint zich nu wel op te trekken. Zelf gaan staan en lopen zien wij hem voorlopig nog niet doen.

De basisschool

Evelyn gaat sinds mei naar de basisschool. Haar dagen zijn van 8.30 uur tot 14.30 uur en op de woensdag en vrijdag gaat ze tot 12.15 uur. Omdat ik heb gekozen om weg te gaan uit de horeca kan ik haar nu meestal zelf halen en brengen en ben ik ook vaker bij Bram. Ze gaat gelukkig met plezier heen en kende er ook al wat klasgenoten van de opvang en uit onze straat.

Nieuwe baan!

Ik heb het altijd erg naar mijn zin gehad in het hotel waar ik sinds de geboorte van Evelyn werkte. Per 1 januari ben ik begonnen in de kinderopvang als groepshulp. Dit is goed te combineren met de kinderen en ze zitten niet op de zelfde opvang als waar ik nu werk. Ik werk nu de ochtenden en ben om 13.30 uur thuis. In de horeca was het gokken hoe laat ik vrij was. En werkte ik vaak de weekenden. Met een man die voor defensie werkt en de weekenden juist vrij is, was dit niet altijd handig. Maar ook werkt hij niet meer in Den Helder. Dus er zijn veel veranderingen die voor ons nu beter werken. Het is wel even wennen om niet meer onregelmatig te werken. Ik ben van 3 dagen in het hotel naar 4 ochtenden als groepshulp gegaan. De groepshulp doet vooral de ondersteunende en huishoudelijke taken zoals schoonmaken, de was en het bestellen van de boodschappen en toezicht houden. Het werken in de horeca was zwaarder. Ik hoef nu geen 26 bedden meer te verschonen op 1 dag om maar iets te noemen. En heel eerlijk de kinderopvang betaald beter dan de horeca!

Een gemiddelde dagindeling

Nu is onze dagindeling dus ook weer anders omdat ik de middagen vrij ben. Het onderstaande is een gemiddelde. Het komt wel eens voor dat Bram van het schema afwijkt omdat hij het anders niet vol kan houden.

Om 7.30 uur help ik de kinderen met aankleden en zorg ik dat er wat gegeten en gedronken wordt voor ze naar school of de opvang gaan. Ik maak de tasjes klaar en dan gaan we lopend naar school. Ik doe dit meestal alleen omdat Jeroen om 6.00 uur al vertrekt. School is vijf minuten lopen.

Om 8.20 uur heeft iedereen schoenen en een jas aan en lopen we de deur uit.

Rond 8.35 uur ben ik dan terug drink zelf even wat en ruim de chaos op.

Om 9.00 uur breng ik Bram naar de opvang

Om 9.30 uur begin ik zelf met werken

Om 13.30 uur haal ik Bram op. Dit is even een lastig moment want Bram is een slechte slaper overdag. Hij slaapt soms wel een uurtje op de opvang maar soms ook niet. Als ik hem ophaal kan hij dus meestal wel door naar bed. Op de opvang eet hij een broodje mee.

13.40 uur zijn we thuis en geef ik hem nog wat te drinken. Bram drinkt nog 3 flessen opvolgmelk. En soms bieden we hem wat anders aan maar dan drinkt hij slecht. Daarom laat ik het voorlopig zo. Mijn ervaring is dat ze zelf aangeven wanneer ze geen opvolgmelk meer willen. Hij krijgt ook diksap en halfvolle melk.

13.45 uur gaat Bram meestal naar bed maar dit probeer ik ook wel eens te rekken omdat…

14.30 Evelyn ophalen van school.
Het lukt dus niet altijd om dit te rekken dit hangt af van hoelang hij slaapt in de ochtend, soms moet ik hem er om 14.15 uur alweer uit halen. Daarmee is dan ook zijn ritme natuurlijk wat verstoord. Ik probeer hem dan rond 15.00 uur weer in bed te leggen. Maar zoals hierboven al beschreven… Hij is altijd al een slechte slaper geweest overdag. Dit varieert bij hem heel erg.

Evelyn gaat na schooltijd meestal spelen bij een klas/buurtgenoot.

17.00 uur Bram gaat alvast eten en gaat ook eerder naar bed.

Om 17.45 wil ik meestal wel eten en daarna douche ik de kinderen. (Of ze gaan in bad) We hebben een babybadje wat nog net past.

Om 19.00/19.30 uur breng ik Evelyn naar bed.

Geef een reactie