Hoe gaat het met de Ooievaarsbeet?

Dat moment dat ik Evelyn voor het eerst zag. Kwam er maar 1 vraag in me op… Wat is er met haar oog? Als het maar geen wijnvlek is! Als dit wel zo was had ik dit zo erg gevonden! 

Hoe het vorig jaar ging

De kinderarts werd er bij gehaald. Wat duurde dat lang! Die man was natuurlijk ook gewoon bezig. Maar ik wilde na een uur of vier wachten wel eens weten hoe het er voor stond. Hij vertelde dat het waarschijnlijk een ooievaarsbeet was of een aardbeienvlek. Bij een aardbeienvlek zou het plekje nog gaan veranderen. Dit moesten we dus in de gaten houden. Ik ben vlak voor het ontslag in het ziekenhuis maar even gaan googelen.

De arts vertelde ook dat het na verloop van tijd wat lichter van kleur zou worden en na een jaar misschien zelfs wel weg zal trekken. Het consultatiebureau zou het verder in de gaten gaan houden.  Bij een ooievaarsbeet zijn de bloedvaten onder de huid wat wijder daar door stroomt er meer bloed door heen. Het hoort niet dik te zijn wat je bij een aardbeienvlek meestal wel ziet.

1,5 jaar later

Een paar dagen geleden kreeg ik de vraag hoe het nu met haar oogje is. Evelyn is nu 17 maanden. Het plekje op haar oog was gelukkig geen aardbeienvlek. Door de bevalling was het plekje flink rood zelfs een beetje blauwig en wat opgezet. Maar dit trok na een paar dagen mooi bij. Nu is haar ooglid nog steeds wat roder dan het andere ooglid. Maar als je niet weet dat het er zit valt het niet eens op. Als ze boos of verdrietig is word het wat roder. Dit trekt na de boze/ verdrietige bui weer redelijk weg. Ik verwacht niet dat het helemaal weg gaat trekken. Het blijft een afwijking van de bloedvaten. Als ze gaat puberen smeert ze er maar wat make-up op. Ik ben nog steeds zo blij dat het geen wijnvlek is! 

Wil je meer over de ooievaarsbeet, aardbeienvlek en wijnvlek lezen? Klik dan hier voor mijn eerder geschreven blog.

Nietvolgensboekje.nl

Geef een reactie