Implanon deel 3

Hoe gaat het met mijn Implanon? 24 november 2018 heb ik het staafje laten zetten in mijn boven arm. En ik was mega positief! WAS… Want hier komt Implanon deel 3… (Lees hier deel 1 en 2.)

Vorige maand

Net voor mijn verjaardag begin mei werd ik na een half jaar opeens ongesteld! Dit hield gelijk maar even acht dagen aan. En drie dagen nadat het was gestopt begon het weer opnieuw. Na twee weken nog steeds ongesteld te zijn zat ik bij de huisarts. Hij stelde voor om een echo te maken. om uit te sluiten dat er een vleesboom of andere gekke dingen te zien zijn. Ik dacht dat kan snel en dan ben ik volgende week wel van dat onderzoek af… Mooi niet dus. Ik heb vier weken op de afspraak gewacht.

Echo

Die (inwendige) echo had ik eindelijk op vrijdag 21 juni. Ik vind dit soort onderzoeken verschrikkelijk! Maar ik had me goed voorbereid. Een jurkje aan getrokken zodat je niet bloot van en naar de kleedruimte hoeft te lopen, ook al is dat maar vier meter. Goed ingelezen en wat persoonlijke verhalen van anderen aangehoord. Het valt uiteindelijk natuurlijk heel erg mee. Pijnlijk was het zeker niet en de uitslag was ook goed. Het is dus echt allemaal een hormoon kwestie.

En nu?

Terug naar de huisarts; Sinds deze week slik ik twee weken lang hormonen die de boel weer tot rust moeten brengen. Over 2 weken gaan we kijken hoe het gaat. Gaat het goed? dan gaat we natuurlijk gewoon zo door. Gaat het binnenkort weer niet goed… Dan ga ik de Implanon laten verwijderen. Iets wat schijnbaar best veel vrouwen ook doen.

Update Implanon –10-07-2019–

De Implanon is verwijderd. De hormonen die ik moest slikken hielpen uiteindelijk niet. We gaan eerst op vakantie en ik laat de hormonen even voor wat het is. Ik wil eerst mij oude lijf terug voor ik weer met iets ga beginnen.

Het jij een Implanon? Of heb je er ook 1 gehad? En wil je je ervaring ook kwijt? Laat dan je reactie achter!

Geef een reactie