Inrichting kinderkamer

Het inrichten van de babykamer wilde ik niet alleen zelf doen maar ook wilde ik een praktische inrichting. Omdat het kamertje maar klein is hebben we ook wat kleineren meubels aangeschaft. Online keek ik naar filmpjes over hoe anderen de commode hebben ingedeeld. Bij de Babydump vonden we een kleinere commode en een kast. Alleen het ledikantje hebben we opnieuw gebruikt. De andere meubels zijn nog steeds in gebruik maar op een andere manier. Nu ligt er bijvoorbeeld beddengoed in en de winterslaapzakken van Bram. Wij kozen voor de babykamer Nice.

De indeling van de commode

Boven de commode hangt een wandrek aan de muur met een mandje wasproducten, zalfjes, babyolie, Sudocreme en een mandje met paracetamol, thermometer, luuf en nog wat andere producten die we gelukkig niet dagelijks gebruiken.

Omdat de commode smal is heb ik gekozen voor een bladvergroter. Zo kan het aankleedkussen er helemaal op en hoef ik niet van de zijkant te verschonen en aan te kleden.

Op de commode heb ik in een mandje met de luiers, billendoekjes, vaseline en billenzalf. Zo dicht mogelijk voor het grijpen aangezien je deze vaak nodig hebt. In de bovenste lades liggen de broekjes en truitjes. Aan de rechterkant van de commode zijn drie open vakken. Daar liggen nog de rompers en momenteel heb ik de zomerkleding zoals korte broeken en shirtjes er ook liggen.

In de middelste lade liggen de pyjama’s en sokken.

In de onderste lade liggen de hydrofieldoeken

De lamp vonden we online via Bol.com

De gordijnen komen van de Leenbakker. Het ledikantje hebben we dus opnieuw gebruikt en de commode staat nu een kwartslag gedraaid waardoor je niet meer tussen de commode en het bedje in hoeft te staan. Omdat er nog een radiator onder het raam zit en een bladvergroter kan ik het niet helemaal tegen de muur schuiven

De spiegel boven de commode kocht ik bij de Xenos.

De smalle kledingkast van de kamer Nice past precies tegen de muur waardoor er nog genoeg ruimte overblijft voor het ledikant en de commode. In de vakken ligt wat speelgoed en nog wat lakentjes voor het wiegje. De 3 lades van de kledingkast zitten vol met beddengoed. In de bovenste lade liggen de hoeslakentjes, daaronder de moltons en helemaal onder nog wat lakentjes die we niet meer gebruiken. In het hang gedeelte hangen de vestjes en kleding wat nog te groot is. Te kleine kleding leg ik meteen apart. En er staat onderin een doos met dekentjes die ik weinig gebruik.

Geef een reactie