Is het consultatiebureau echt zo’n ramp?

Na de bevalling komt deze dag al heel snel… “Het Consultatiebureau” maar is dat nou echt een ramp. Of ligt het er aan waar je terecht komt. Ik heb me eens verdiept in alle verhalen. En ik kwam een hoop gekke dingen tegen. Van verkeerd handelen. Tot verkeerde adviezen. Of nog erger geen advies na het stellen van een vraag. Een baby met onder of overgewicht. Verkeerd gewogen. Wat een verhalen! Zo werd ook ik ‘gewaarschuwd’. “Laat je niks aanpraten”! Maar het kan ook leuk zijn! Dit is mijn ervaring…

Huisbezoek

Vlak voor de Pinksteren beviel ik van Evelyn. Door deze dagen waren wij wat later met de hielprik en gehoortest. Maar geen gekke dingen. Alle uitslagen waren goed. De dag dat de kraamverzorgster vertrok (dag 10) kreeg ik de wijkverpleegkundige van het consultatiebureau thuis. Ze vertelde wat ik kon verwachten en dat ik altijd kon bellen als er vragen waren.

We hebben Evelyn gewogen omdat ze met de borstvoeding niet aankwam en ze heeft haar helemaal bekeken. Ze was gelukkig nu wel wat aangekomen. En had veel last van uitslag door de spruw.  Ze heeft een lijst ingevuld met allergieën/ziektes/afwijkingen die voorkomen in de familie. Evelyn vond alles wel prima en sliep gewoon verder.

Naar het consultatiebureau

Vier weken later moesten we naar de consultatiebureau toe. Ik was mooi op tijd (mag ook een wonder heten met een baby.) We werden even ingelicht wat er stond te gebeuren en nar er  weeg en meet moment mochten we naar de kinderarts. Dit verliep allemaal heel soepel.

Haar heupen zijn goed nagekeken op heupdysplasie. En we kregen een verwijzing voor een heup echo. Dit is standaard. Nog een klein gesprekje over haar voeding gehad en helaas nog twee prikjes.

Daarna stond ik met een nog krijsende baby weer buiten. Wat is dat zielig!  En zo gaan de andere controles ook wel. Ik kan vragen stellen. Ze denken met me mee en na vijf à tien minuten sta ik weer buiten. Geen negatieve ervaringen. Iedereen is aardig en als ik het niet eens ben met een advies zeg ik niks maar doe ik gewoon wat ik zelf denk.  Het zal ook niet overal het zelfde zijn. Maar er zijn ook goede mensen.

Dus mijn advies. Kijk het eerst even aan. En vind je het maar niks? Het is niet verplicht!? Wat zijn jouw ervaringen? Laat onderin even een bericht achter!

f.jwwb.nl/public/w/r/i/temp-afdzpaqkfsfrfjllwadc/bn8uwq/IMG-20180606-WA0016.jpg (144×256)

Geef een reactie