Kabouterdorp

Lemelerveld

Een poosje geleden hebben we gewandeld over een kabouterpad. De entree voor het kabouterdorp was gratis. Voor het wandelen over het kabouterpad betaalden wij voor de A-route €5,-. Je krijgt een tas mee waarvoor je €10,- borg moet betalen. Hierin zitten een kaboutermuts een pakje drinken en een koekje. Neem even een kijkje op de site voor meer informatie; Natuurbadheidepark.nl

In de tas zit een boekje met verschillende opdrachten. Bijvoorbeeld een liedje zingen, insecten zoeken, een ketting maken van bladeren en ophangen. Een spoor maken voor de kabouters van deurtjes die je in de bomen kunt vinden.

Mijn mening

Op de site staat dat het al leuk is vanaf dat een kind kan lopen. Mijn ervaring is dat een kind ook de opdrachtjes een beetje moet kunnen uitvoeren. Evelyn was net twee jaar toen we deze activiteit gingen doen. Een liedje zingen vond ze wel leuk maar ze had geen geduld voor de andere activiteiten. MIjn mening is dat het leuker is als het kind ongeveer 2,5-3 jaar oud is. Dan hebben ze vaak ook meer aandacht voor de insecten en het maken van kettingen.

De kabouterhuisjes vind ik erg leuk gemaakt en ik hoop dat het park dit in de toekomst nog wat verder wil/kan uitbreiden.

Maar het allerleukste vond ze de glijbaan. Er zijn een aantal speeltoestellen waaronder een zandbak en een glijbaan.

Natuurbadheidepark is in de winterperiode gesloten.

Andere kabouterpaden

In Nederland zijn meerdere kabouterpaden te vinden. Welk pad heb jij eens gelopen of waar zou je graag nog eens willen lopen? Laat even weten in een reactie wat je ervan vindt.

Geef een reactie