Kinderdagverblijf

Ik wil het zelf doen!
Binnenkort kan ik meer uren gaan werken. Maar dan moet Evelyn wel naar een opvang. En aan dat idee heb ik best wel even moeten wennen! Ik vond haar te jong. Daarbij wil ik de hele opvoeding zoveel mogelijk zelf doen… zo dacht ik een half jaar geleden nog. Toch zijn we met z’n drieën gaan kijken bij een kinderdagverblijf.

Zoeken

Er zijn verschillende vormen van opvang. De meeste websites van verschillende opvang mogelijkheden heb ik wel even bekeken. Mijn voorkeur gaat uit naar een opvang die lekker dichtbij zit. Zo kunnen we ook een keer op de fiets of lopend. Wat voor mij heel belangrijk is, is dat ze flexibel moeten zijn. Ik ben werkzaam in een hotel. In de horeca is niet te voorspellen hoe laat je vrij bent. Dus een uurtje eerder of later je kind weer ophalen kan met regelmaat voorkomen. Wat ik ook belangrijk vond is dat het er gezellig moet zijn en dat ze ook de aandacht krijgt.

Ontvangst

Een groot pand dat was onze eerste gedachte toen we naar binnen liepen. Evelyn was lekker rustig en wilde wel even rond kruipen. We stelden onze vragen kregen antwoorden en maakte alvast wat afspraken. De rondleiding ging door het pand van de 0-2 jaar oud groep. Evelyn keek haar ogen uit. Ze vind andere kinderen zo interessant! Dat had ik al ontdekt bij het babyzwemmen.

Kinderdagverblijf.

Het bestaat uit 2 verbouwde vrijstaande woningen. Helemaal omgebouwd tot een modern kinderdagverblijf. Er zit een groot stuk grond bij. Er zijn kippen, konijnen en nog genoeg ruimte om te rennen, klimmen en te voetballen. Waar ik nog wel een beetje mee zit is dat ik me afvraag of ze straks wel aan haar rust toe zal komen. Ze is zo nieuwsgierig en geïnteresseerd in alles om haar heen, dat ik twijfel of ze niet te overprikkeld raakt. Ze heeft die rust momentjes echt wel nodig. Daarbij is ze is niet gewend om met andere kinderen te slapen. Wat ik wel positief vind is dat er zijn wel verschillende slaapplaatsen ook voor onder andere voor moeilijke slapers. Dus wat meer apart van de groep. Soms zelfs alleen in een kamer.

Toekomst

Ik hoop dat ze hier veel zal leren en het leuk gaat hebben. Dat ze straks een paar vriendinnetjes heeft. Waar ze misschien zelfs haar hele leven wat aan heeft. Volgens mij ziet ze zichzelf al spelen. Ze zat al te klappen en te lachen bij het zien van alle spelende kinderen. Het zal nog wennen worden voor ons allemaal. Maar wij hebben er zin in. Ik kan alleen naar zeggen. Wordt vervolgd!

Geef een reactie