Kinderliedjes en filmpjes

Het is niet alleen erg leuk om samen met je kind te zingen en te dansen. Het is ook goed voor de spraakontwikkeling, fantasie en motoriek van een kind. Wij zetten bijna dagelijks kinderliedjes en filmpjes aan. Denk maar aan Meneer de uil, Nijntje, Tiktak, Bert en Ernie en Dikkie Dik. Hierbij nog wat ideeën die je heel makkelijk kunt vinden op YouTube.

Juf Roos

Juf Roos zingt veel verschillende soorten Nederlandse liedjes. Populaire liedjes van vroeger maar ook de modernere liedjes. Evelyn en ik vinden dit geweldig!

Wat voorbeelden van Juf Roos:

 • Twee emmertjes water halen
 • De wielen van de bus
 • Zag twee beren broodje smeren
 • Hop hop hop paardje in galop
 • Olifantje in het bos
  En onze favorieten
 • Helikopter en op een grote paddenstoel.

Mini disco

Dit zijn alle kinderliedjes die we vroeger zelf leerden en wat nieuwere liedjes. Wij vermaken ons hier prima mee op een regenachtige dag.

Hieronder een paar voorbeelden;

 • Ze kunnen zeggen wat ze willen
 • Dierentuin
 • Alle eendjes zwemmen in het water
 • Schipper mag ik over varen
 • Vier kleine visjes
 • We maken een kringetje

Jokie en Jet (Efteling)

Dit zijn korte filmpjes voor peuters, Evelyn vind vooral de liedjes “De dierendans” en “Jokie en Jet gaan de wereld rond” leuk. Deze is aan het begin van elk filmpje te horen. Zo nu en dan vinden we dit leuk voor de afwisseling.

Bing

Dit zijn korte filmpjes voor peuters over een konijn. Het is ook leerzaam voor de taalontwikkeling en de filmpjes zijn zo gemaakt dat kinderen leren dat wat ze doen tijdens het spelen ook gevolgen kan hebben. Bijvoorbeeld Bing vergeet zijn knuffel konijn. Als Bing gaat zoeken vind hij hem terug. Of Bing struikelt in een plas water. Als je valt in het water ben je nat. Vooral het oorzaak-gevolg in het filmpje vind ik zelf erg duidelijk en leuk om terug te zien in de korte filmpjes.

Teletubbies

Volgens mij vinden alle dreumesen en peuters dit leuk. Wat ik jammer vind aan de Teletubbies is het taaltje. Ze doen echt een baby taaltje na. En wat mij betreft lijkt me dit niet stimulerend voor de taalontwikkeling. Verder vind ik de filmpjes die ze op de buik laten zien wel grappig. Ze zijn altijd vrolijk en kunnen met zijn vieren lekker samen spelen. Evelyn en ik vinden de filmpjes verder wel leuk.

Bumba

Persoonlijk vind ik er geen klap aan. Ten eerste om de zelfde reden die ik bij de Teletubbies al heb genoemd namelijk het taaltje. Evelyn vind het soms even leuk maar laat zich al snel afleiden met wat anders. Misschien heeft ze door dat ik me er aan erger… Ik zie dat andere dreumesen en peuters het wel erg leuk vinden.

Koekeloere

Dit is meer voor kleuters. De filmpjes over Moffel en Piertje duren ook ongeveer 25 minuten. Ik heb de filmpjes afgelopen week even aan Evelyn laten zien maar de interesse is nog ver te zoeken. Ook niet gek als je pas 1,5 jaar bent. 25 minuten is voor de dreumes leeftijd erg lang. Zelf ken ik het nog van vroeger. De filmpjes werden sowieso in de jaren 90 al uitgezonden door de NPO. Ze zijn nog steeds te vinden op Youtube.

Welke filmpjes en liedjes vond jij vroeger leuk en waar kijken jou kinderen nu naar?

One thought on “Kinderliedjes en filmpjes

Geef een reactie