Koemelkallergie

Oorontsteking en eerste hulp

Het is weer een poosje stil geweest en er is weer veel gebeurd. Zo hadden we een paar weken geleden te maken met een fikse oorontsteking bij Evelyn. Hier is ze een paar dagen goed ziek door geweest. Voor de oorontsteking begon het al met grieperig en verkouden zijn. We hebben zelfs nog een middag op de eerste hulp gezeten met een verdenking van haar blindedarm en toen ze begon op te knappen begon haar oor. Na een paar dagen veranderde dit in een loopoor. Hier heeft ze een antibioticumkuur voor gehad maar ze heeft nog steeds een loopoor.

Naar de osteopaat

Bram is nu ruim acht weken. De eerste weken ging het goed met Bram. Pas na een week of drie merkten wij opeens dat hij niet lekker in zijn velletje zat. Hij huilde veel meer, spuugde veel en was ontzettend gespannen. Overdag sliep hij nauwelijks. En ’s nachts was hij zo moe dat hij niet anders kon. We gooiden dit na een bezoekje aan de huisarts op de reflux die hij had. Ik maakte ook een afspraak bij een osteopaat en daar kwam uit naar voren dat hij ook last heeft van een zenuw in zijn middenrif. Maar na zes weken wilde hij ook nog steeds niet lachen en had totaal geen aandacht voor zijn omgeving. Hij zag bleek en had rode oogleden. Hij was al met al gewoon geen blije baby zoals we bij Evelyn wel een vrolijk kind hadden die qua ontwikkeling goed mee kwam. En dat voelde niet goed. Ik moest afgelopen week met Bram naar het consultatiebureau en heb daar alles wat mij opviel aan Bram meteen op tafel gegooid. De kinderarts van het consultatie heeft Bram na gekeken en meteen is er mee gedacht met een plan. Ik kon Pepti voeding ophalen en dat mogen we nu vier weken proberen. Over vier weken moeten we nog een keer de standaard melk proberen en bij weer een slechte reactie is dan officieel bewezen dat Bram een koemelkeiwitallergie heeft.

Verandering

Bram is inmiddels een stukje rustiger. Hij lacht en brabbelt en als hij je interessant vindt kijkt hij ook gericht naar je. Hij wil graag op schoot. Het lijkt erop dat de Pepti toch iets helpt hoewel hij nog steeds wel heel verdrietig kan zijn af en toe. De meeste kinderen groeien over de koemelkallergie heen.

Voorlopig zitten we nu nog is de testfase. Hou de facebookpaging in de gaten want daar komen binnenkort de updates op.

Geef een antwoord