Leuke ideeën voor een kraamcadeau

Mijn kraamweek zit er alweer een poosje op. Ook mijn geboorteverlof is inmiddels afgelopen. Door de corona situatie hebben we weinig kraambezoek gehad. Maar we hebben wel wat leuke cadeautjes gekregen. En ik wilde nog wat leuke ideeën delen. Hieronder zie je een lijst met verschillende kraamcadeau ideeën. De één is wat origineler dan de ander maar ze blijven leuk. Vooral de persoonlijke cadeautjes.

Kleertjes

Met de geboorte van Evelyn en Bram heb ik veel kleertjes in grotere maten gekregen. Dit vond ik persoonlijk wel erg handig zodat je en klein voorraadje kunt opbouwen mocht er opeens een groeispurt beginnen.

Boodschappen/ eten

In de kraamweek is het erg fijn als je even niet hoeft te koken en gewoon wat uit de koelkast of vriezer kunt opwarmen. Het is ook handig om van te voren zelf wat klaar te maken en in te vriezen zodat je het zo kunt opwarmen. Als cadeautje kreeg ik een tas met alleen maar lekkers. Chocolade, chips, nootjes, koekjes, afbakbroodjes,. Maar ook billendoekjes, zwitsal, luiers, kleine flesjes of blikjes drinken of fruit. Ik was er erg blij mee!

Cadeaubon

Voor mij was dit wel de nummer één! Een cadeaubon van bijvoorbeeld de Hema. Gewoon lekker zelf rond kijken en gebruiken wanneer je wil.

Cadeau met naam:

Denk aan een Tafel, stoel, trein, sieraad, blokkentoren, vormenstoof. Tegenwoordig kun je overal wel de naam van je baby op laten zetten. Dit zou ik ook eeuwig bewaren.

Speelgoed

We hebben ook veel speelgoed gekregen. Zachten boekjes, knuffels, rammelaars, Bij de geboorte van Bram heeft ook Evelyn veel speelgoed gekregen. Zo kregen we ook geen jaloerse blikken.

Eetbon met oppas

Wat ik ook een leuk idee vond was een cadeaubon geven en het nummer van een oppas of jezelf aanbieden als de oppas.

Poster

Je kunt ook een poster laten drukken van je baby op ware grootte bijvoorbeeld bij babydruk.nl

Servies

Wat ik ook erg leuk vond was een besteksetje als cadeau.

Mandje luiers/ luiertaart

Het is niet meer erg origineel maar wel praktisch… De luiertaart. Je hebt er nooit genoeg van. Wat ik ook leuk vindt is om een mandje te maken met allemaal praktische cadeautjes. Je kunt ook werken met een thema voor een jongen of een meisje. Bijvoorbeeld nijntje; Luiers, sokjes, rompers, billendoekjes, speentje, hydrofieldoek, lotion, wasgel, knuffeltje, rammelaar, tijdschrift, zakjes nootjes, (voorlees)boekje

(Voor) leesboek

Ook boeken met de naam van je baby kun je online bestellen. Bijvoorbeeld deze. Zo kun je een origineel cadeau geven. De voorleesboeken zijn ook een leuk verjaardagscadeau.

Mijlpalenboek “Mijn eerste jaar” babyfotoboek

Ik heb voor beide kinderen een zwangerschapsboek gekocht en een boek voor het eerste jaar. Je kunt niet alles onthouden en leuke herinneringen en grappige weetjes schrijf ik in het boek. Zo kunnen ze zelf ook terug lezen hoe wij de zwangerschap en het eerste jaar hebben ervaren.

Geboorteblok

Bij onder andere hipenhout.nl (en er zijn er natuurlijk nog meer) kun je een geboorteblok laten maken. Hierin kun je bijvoorbeeld de naam, geboortedatum, het gewicht, de lengte, de geboortetijd en een plaatje of foto laten drukken.

Mijn voorkeur ging uit naar de cadeaubon zodat je zelf kunt uitzoeken wat je leuk vindt.

Cadeautjes blogs

Geef een reactie