Welke luiers gebruiken wij?

Als je een baby krijgt kun je de keuze maken tussen wegwerpluiers of katoenen wasbare luiers. Dat laatste lijkt mij persoonlijk niks gezien de hoeveelheid was die je er van krijgt. Ik had goede verhalen gehoord over de luiers van het Kruidvat en wilde daarmee beginnen. Deze luiers hebben we een half jaar gebruikt. Daarna ben ik overgestapt naar het huismerk van de Trekpleister.

De Kruidvat luiers werden aangepast en waren opeens een stuk dunner en er zaten banen in de luiers. Dit zorgde er voor dat ik elke ochtend een nat kind uit haar bedje haalde. Je snapt dat ik wat teleurgesteld was. Naar een poosje zoeken kwam ik bij een aanbieding van de Etos. Drie pakken voor 25 euro. Helaas is er bij ons in de buurt geen Etos te vinden en om voor wat luiers dertig kilometer te gaan rijden… Nee dus.

Consumentenbond:

Op de website consumentenbond.nl las ik een artikel uit het jaar 2017 over welke luiers kwalitatief goed zijn. Het merk Pampers stond boven aan op nummer 1. Dit merk staat ook bekend om de prijs. Één luier kost namelijk 35 cent. Onze bankrekening is ook geen bodemloze put dus als het goedkoper kan is dat altijd leuk mee genomen.

De goedkoopste luiers en wat het beste uit deze test kwam waren de Bumblies. Het scoorde een 7,1 volgens de site en ze kosten gemiddeld 14 cent per luier. Deze zijn onder andere te koop bij de Plus supermarkt. Ook deze luiers zijn inmiddels aangepast. Dit houd in dat de testresultaten van de consumentenbond niet meer gelden voor deze luiers. Ik heb de luiers zelf ook even getest en op het dagverblijf waar Evelyn heen gaat maken ze er ook gebruik van. Ik ben zelf ook erg tevreden over de Bumblies. Ze krijgen van mijn ook nog steeds de 7,1 die ook op de site staat.

Eigen onderzoekje

Ik heb zelf ook even een klein onderzoekje gedaan en gevraagd wat anderen fijne luiers vinden. Dit is de uitslag van dat onderzoekje.

 1. Kruidvat (eigenmerk)
 2. Jumbo
 3. Etos met de leuke Woezel en Pip afdruk!
 4. Bumblies
 5. Pampers
 6. Albert heijn
 7. Aldi (Bebino)
 8. Trekpleister
 9. Lidl (toujours)

Als je mij zou vragen naar mijn top drie dat zou dat er zo uit zien:

 1. Etos
 2. Aldi
 3. Trekpleister

Kruidvat heeft inmiddels ook weer de oude vertrouwde luiers weer in de schappen gezet. Het regende klachten over de vernieuwde luiers. Maar ik ga niet weer overstappen naar de Kruidvat. Ik heb momenteel nog de drie pakken Woezel en Pip van de Etos die ik mijn moeder mee laat nemen als ze langs komt. Mochten deze op zijn dat gaan we over naar de luiers van de Aldi. Deze vind ik op dit moment de beste samen met de Etos omdat ze flexibel zijn en een leuke afdruk hebben. Laat ik even voorop stellen dat ik de anderen ook niet slecht vind.

De Luiers van de Etos kosten gemiddeld 18 cent per luier. Maar er zijn vaak aanbiedingen. Deze aanbiedingen kun je ook terug vinden op de site luierinfo.nl. De Bebino luiers van de Aldi kosten net zoveel als de luiers van bijvoorbeeld Jumbo, Albert heijn en Bumblies. Deze zijn gemiddeld 14 cent per luier. En ook kwalitatief liggen ze dicht bij elkaar. Op de site van de consumentebond staan de luiers van de jumbo nu als goedkoopste boven aan met een 6,9. Omdat de Bumblies niet meer mee gerekend worden.

Wat is jou top 3? Wil je nog wat aanvullen? Of gewoon je mening kwijt. Laat dan een reactie achter.

Lees hier de vorige blog over luieruitslag.
Hier kun je vinden hoe ik de
commode heb ingedeeld.
En hier nog een blog over de
luiertas.

Geef een reactie