Mama gaat werken

Bij “dit ben ik” kun je de uitgebreide versie lezen wie ik ben en waar de site over gaat en waarom ik deze site heb gemaakt. In deze blog “mama gaat werken” wil ik wat dieper in gaan op het combineren van je gezin en je werk. Ik wil hier gaat vertellen hoe onze dag eruit ziet en wat voor werk ik doe.

Wat voor werk doen je? Hoeveel uur?

Ik werk in een hotel-restaurant als huishoudelijk medewerkster. Ik doe dit ongeveer drie dagen per week, waarvan één dag in het weekend. Ik heb hier bewust voor gekozen vanwege de werktijden. ‘S ochtends begin ik om 09.00 uur en meestal ben ik rond 15.00 uur weer klaar. Het is ongeveer een half uurtje rijden met de auto. De werktijden kunnen wel eens verschillen maar ik hoef nooit ’s avonds te werken. Dit kan ook eigenlijk niet omdat Jeroen ook wel eens voor langere tijd weg is. Daarom vind ik het prettig alleen overdag te werken. Het schoonmaken van de kamers en algemene ruimtes vind ik niet vervelend werk om te doen. Mijn werk in de horeca is soms ook heel afwisselend en dat vind ik er vooral erg leuk aan. Het is niet alleen maar schoonmaakwerk want ik probeer te helpen waar ik kan. De kinderen gaan gemiddeld twee dagen per week naar de opvang. Als ik werk in het weekend is Jeroen thuis en anders zijn de kinderen bij hun opa en oma. Heel af en toe past er een tante op. De opvang vindt Evelyn geweldig! Tijdens mijn verlof heb ik dit ook gewoon door laten gaan. Het is voor haar eerder een straf om niet heen te mogen. Ze kijkt er wekelijks naar uit weer te kunnen spelen met de andere kinderen.

Blog

Op de dagen dat ik vrij ben en in de avond uren schrijf ik soms nog even een blog. Nu Bram nog heel klein is en soms erg onrustig kan zijn kom ik er een stuk minder aan toe om een blog te schrijven en te plaatsen.

Dagindeling zonder opvang en nu ook even zonder papa;

Dit is onze dagindeling maar dat heel ruim genomen. Het schema is een gemiddelde. Het gaat vaak genoeg nog heel anders omdat Bram soms nog erg onrustig kan zijn…

  • Tussen 04.00- 05.00 uur: Wil Bram nog een nachtvoeding en een schone luier.
  • Tussen 07.30 – 08.30 uur: Gaan we met z’n drieën naar beneden
  • Dan wordt er gegeten, gedronken en gespeeld.
  • Tussen 8.30 – 11.30 uur: Gaan we in bad/douchen, verschonen, aankleden, nog meer spelen, wasmachine aanzetten, droger aanzetten, nog een kopje koffie drinken, proberen we Bram in bed te krijgen.
  • Tussen 11.30 – 13.00 uur: Bram uit bed halen als het dus gelukt is… Weer wat eten, drinken, verschonen, spelen, de was ophangen, andere huishoudelijke taken.
  • Tussen 13.00- 17.00 uur: Naar buiten om te spelen of boodschappen doen. Nog meer huishoudelijke taken, Bram in bed leggen, nog een kopje koffie en wat drinken, Eten voorbereiden en maken, Bram voeden en verschonen en weer proberen in bed te leggen.
  • Tussen 17.00 – 19.30 uur: Eten en soms ook in bad als dat in de ochtend niet gelukt is of als ze buiten in het zand gespeeld heeft gaat ze soms gewoon nog een keer. En dan een verhaaltje voorlezen en naar bed.

Ik ga later nog een keer een blog schrijven over de dagindeling als Jeroen terug is. Dan verdelen we de taken wat meer en kan er ook meer.

Wanneer werk je niet?

In de avond uren ben ik altijd vrij omdat Jeroen ook onregelmatig kan werken. Het is niet handig met kinderen en wij willen elkaar soms ook nog even zien. Dat kan wel een nadeel zijn aan het werken in de horeca. Ik heb soms weekend diensten en Jeroen eigenlijk nooit behalve bij een oefening of uitzending. Je kunt hierdoor dus lang elkaar gaan leven. Meestal ben ik op maandag, dinsdag en woensdag vrij en dan werkt hij wel gewoon tot 17.00 uur. (Wij werken dus ook allebei niet thuis.)

Tijd met elkaar?

Met de tijd die we samen hebben gaan we leuke dingen doen. We gaan vaak naar het bos of een speeltuin in de wijk. Ook het kabouterbos is favoriet.

Hobby’s

Wat ik erg leuk vindt om te doen is werken aan de site. Dan bedoel ik het schrijven van blogs en het verbeteren van oudere blogs en het aanpassen van de website. Ik kom er de laatste tijd helaas niet vaak meer aan toe maar dit zal straks wel weer wat meer worden naarmate Bram wat ouder wordt.

Ik ben benieuwd naar hoe jij je werk en gezin met elkaar combineert? En hoe jou dagindeling er uit ziet. Dus laat even en reactie achter in de comments. En mocht je vragen hebben stel deze dan ook gerust!

Geef een reactie