Middagdutje, daaaaag!

Wij mogen echt niet klagen. Sinds ik geen borstvoeding meer geef sliep ze echt als een roosje. Die dikke flessen A.R voeding deed echt wonderen. Ze kwam makkelijk aan zo’n 10 uur per nacht en overdag sliep ze het laatste half jaar nog ongeveer 2 tot 2,5 uur. Nog steeds gaan de nachten super goed. Ik zal ook nooit klagen over haar ritme. Maar sinds een paar dagen slaat ze haar middagdutje over. En ze is pas 21 maanden!

Ritme

Haar ritme was om ergens tussen 13.00 uur en 14.00 uur naar bed te gaan en rond 15.00 of 16.00 uur haalde ik haar er weer uit. Maar in plaats van slapen ligt ze nu in bed te zingen en met wat knuffels te spelen. Ze heeft de grootste lol in haar eentje. Na een uurtje haal ik haar er maar weer uit. Maar rond etenstijd kan ze soms zo chagrijnig zijn en dan wil ze bijna niks meer eten.

Hoeveel uur slaap?

Volgens een schema wat ik online vond slapen kinderen van een jaar of 2 nog ongeveer 13 uur per dag. Dat is met gemiddeld 1,5 uur in de middag. Ik had ook een kind die ’s middags rond de 2,5 zat en dat had ze ook zeker nodig. Ja oké, wij ook… Zelfs rond de 3 jaar is een uurtje slaap in de middag niet gek. Maar nu ze haar ritme aan het veranderen is, vermaken ons in de middag met naar de kinderboerderij gaan. Soms gaan we even zwemmen of fietsen en nu er een verhuizing aan komt (hopelijk kan ik in de volgende blog al meer vertellen) moeten we dozen inpakken, die zij vervolgens weer leeg haalt. En soms met veel geluk geeft ze het tegen 16.30 uur op. Dan slaapt ze soms nog een uurtje voor het eten en kan ik even verder met inpakken, uitzoeken en eten koken.

Fase

“Daar ist ie weer” Het is een fase… Alles is een fase. Als je de ene fase hebt gehad komt de volgende. Ze slaapt wel vaker periodes slecht vooral als ze verkouden is, vaak is het na een paar dagen dan ook alweer voorbij. Het kan dus een fase zijn die wat langer duurt dan ik gewend ben van haar. Laat het maar een fase zijn. Ze is nog zo klein om nu al de hele dag mee te moeten draaien.

Geef een reactie