Naar de kinderopvang

In een van de vorige blogs kon je lezen dat Evelyn naar de kinderopvang zou gaan. We zijn nu een half jaar verder en ze vindt het geweldig! Lees hier de blog van de eerste dag.

Hoe gaat het nu

Wij hebben gekozen voor een dagverblijf en geen gastouder omdat de gastouder geen plek meer had en het dagverblijf wel. De eerste dag ging ze zonder problemen spelen en heeft ze mij niet eens gemist. Ze slaapt wel slecht op de opvang. Het is natuurlijk ook drukker en ze heeft daar geen eigen kamer zoals thuis. Op de opvang wordt gewerkt met thema’s. Ze krijgt dus ook regelmatig een zelf gemaakt knutselwerkje mee. Het laatste werkje was een boom met haar handafdrukken er op. Super grappig al die werkjes. Ik zal even en foto op Instagram zetten.

Na onze vakantie in juli moest ze even weer opnieuw wennen. Het was dan ook een paar keer flink huilen als ik weg ging. Nu gaat het weer goed. Ze zwaait me uit als ik weg ga en gaat spelen. Samen spelen doen ze op deze leeftijd nog niet. Wat ik vooral zie is dat ze echt haar eigen ding wil doen. Ze is wel heel nieuwsgierig en kijkt steeds naar de andere kinderen.

Voordelen

Ik merk aan haar dat ze er veel leert. Vooral haar taalontwikkeling gaat nu met sprongen vooruit. Ze snapt in korte tijd al veel woorden. En kan goed duidelijk maken wat ze wil. En ik heb gelezen dat de opvang de kinderen al een beetje voorbereid op de basisschool en dat de overgang naar de basisschool straks minder heftig zal zijn. Een nadeel vind ik wel dat ze veel vaker ziek is. Ze neemt elk virus mee naar huis wat ons dan ook vaak weer ziek maakt.

Wat ik heel belangrijk vond is dat Evelyn het leuk moest vinden. Als ik elke week een dood ongelukkig kind weg zou brengen en ophalen was mijn keuze natuurlijk snel gemaakt en zou ze lekker thuis blijven. Maar ze is vrolijk en blij. Dus voorlopig blijft het zo.

Andere blogs

Geef een reactie