Naar de peuterspeelzaal

Maandag mochten we even een paar uurtjes meekijken op de peuterspeelzaal. Evelyn mocht vast meedoen met een verf activiteit en we gingen een uurtje weg zodat ze zonder ons kon ervaren hoe het is op de “grote school” Vrijdag was het zo ver… De 1e dag op de peuterspeelzaal. Het leuke aan de peuterspeelzaal vind ik zelf dat het echt al een beetje oefenen is voor de basisschool.

Een deurtje verder

Wij hebben niet hoeven zoeken naar een peuterspeelzaal omdat het bij de zelfde organisatie hoort als de dagopvang waar ze al heen ging. Eigenlijk gaat ze nu een deurtje verder. Er komen ook kinderen van buitenaf die nog niet eerder naar de opvang zijn geweest voor bijvoorbeeld een dagdeel maar kinderen kunnen ook voor de hele dag gebracht worden. Een aantal kinderen kende ze dus al en dat geeft duidelijk vertrouwen want ze had geen moeite met het feit dat we haar daar een uurtje zonder ons hebben laten spelen. Ze heeft nu wel te maken met een andere locatie en andere leidsters maar voor een eerste dag ging het heel erg goed.

Ze mag weer 3 dagdelen in de week. En ze heeft er zin in. Wat mij vooral op viel de laatste weken is dat ze als een van de oudste peuters op de dagopvang, ze niet echt meer gedrag kon afkijken tijdens het spelen van de oudere kinderen. Ik zag tijdens het spelen, bijvoorbeeld met haar keukentje, dat ze niet echt meer nieuwe ideeën had wat ze had afgekeken op de opvang. Iets wat ik vooral in het eerste jaar wel heel duidelijk zag. De laatste weken bleef ze wat hangen op het zelfde “niveau”. Ik zag minder nieuwe spel ideeën voorbij komen. Wel verwacht ik dat ze nu weer met sprongen vooruit zal gaan. Haar spraak vind ik wel goed vooruit gaan. Het praten houden we ook goed in de gaten.

Wat vond jou kind van de opvang of peuterspeelzaal?

Geef een reactie