Nutrilon of huismerk?

Is Nutrilon echt beter?

Toen ik zwanger was had ik me verdiept in kunstvoeding. En ik zag in elke supermarkt dat er ook eigen merk werd verkocht. Ik hoorde dat de kunstvoeding van Kruidvat eigen merk net zo goed was als van Nutrilon. Eigen merk is goedkoper dan Nutrilon maar betekend dit dat Nutrilon ook beter is?

Eigen ervaring

Toen ik zelf tijdens mijn zwangerschap opzoek ging naar wat voor mogelijkheden er waren zag ik bij het Kruidvat de kleine doosjes staan. Deze kosten ongeveer E1,30. Hierin zitten 3 zakje voor 100 ml melk. Ik heb deze toen gekocht voor als het niet goed zou gaan met de borstvoeding. Onderbuikgevoelens zal ik dit maar noemen… Of als ik niet in staat zou zijn om borstvoeding te geven. Je weet immers maar nooit.

“Het brood van de bakker is ook beter dan het brood uit de supermarkt”

Toen de borstvoeding een regelrechte hel bleek ben ik dit gaan combineren met de kleine zakjes Nutrilon . Zo kon ook Evelyn weer even op krachten komen. Elke Nutrilon voeding ben ik gaan kolven. Toch ging de productie hard achteruit. Na het vertrek van de kraamverzorgster hebben we een grote verpakking gekocht. Hier betaal je ongeveer 14,40 euro voor. We zijn met standaard 1 begonnen. Bij het Kruidvat staat ook eigen merk. Dit koste 7,- euro. Deze hebben we gekocht toen de Nutrilon bijna op was. Om te proberen. Als ze er niet op zou groeien had ik gewoon weer de Nutrilon gekocht. Maar het ging goed. En laten we eerlijk zijn de prijs is veel lager! Na een paar weken zijn we over gegaan op A.R voeding van Kruidvat eigen merk. Hier zit Johannesbroodpitmeel in. Dit helpt tegen reflux. (thuisarts.nl)

Je wilt natuurlijk de beste optie voor je kind. Mijn advies zou zijn probeer gewoon wat je zelf denkt dat goed is. Op het consultatiebureau heb je de mogelijkheid om eens extra te wegen als je dit fijn vind. Je kunt het dus goed in de gaten houden als je over wilt stappen op een andere voeding. Mocht je wel verschil merken bijvoorbeeld dat je kind meer gaat huilen, niet goed groeit of zelfs afvalt kun je altijd weer terug naar het merk dat je had.

Wat zou jij doen?

Wat gebruik jij? En waarom koos jij hiervoor. En heb je beide gebruikt? En verschil gemerkt? Laat het weten in een reactie. Ik ben erg benieuwd! Dit kan onderaan de pagina!

One thought on “Nutrilon of huismerk?

Geef een reactie