Onze cadeautjes voor een 1-jarige

Het is best lastig om leuke cadeautjes te vinden voor je kind als het voor de eerste keer jarig is. Dit is wat wij onze dochter cadeau hebben gedaan.

Avonturenboom Speeltafel van Vtech

Evelyn houdt van knoppen, liedjes, geluidjes, felle kleuren en boekjes. En dat zit allemaal in deze boom. Kinderen leren vormen kleuren en dieren herkennen. Door op knoppen te drukken of door de schijf in het midden rond te draaien kun je naar de liedjes en de woordjes luisteren. Hierdoor wordt ook de taalontwikkeling gestimuleerd. Dit vonden wij een heel leuk cadeau ook omdat de adviesleeftijd voor de Avonturenboom van 9 maanden tot ongeveer 3 jaar is. De tafel is 15 cm lang 54 cm breed en 38 cm hoog. Deze hebben wij gekocht bij Intertoys.

Een zandbak

Freddy de kikker zandbak met deksel wilde ik heel graag geven! Zelf had ik vroeger een schelpen zandbak. Daar heb ik als klein meisje veel plezier van gehad. Je kunt er trouwens ook water in doen als het warm is buiten. Deze zandbak is voor kinderen vanaf 9 maanden. Hij is 84 cm lang, 92 cm breed, 38 cm hoog.

Ikea ps Lomsk:

De “verstopstoel” van de Ikea. Hier is ze nog wel wat te klein voor want… ze wil er niet in. Een kind vanaf een jaar of 2 zou dit denk ik fantastisch vinden omdat je deze stoel helemaal kunt afsluiten door de kap naar beneden te trekken. Lekker in verstoppen! Als je meer wilt weten klik dan op de link.

Knuffels: 

Zacht speelgoed is zeer geschikt voor kleine kinderen. Een knuffel van echt een maatje zijn voor een kind het geeft ze een stukje veiligheid. Vanaf een maand of 7 kan een kind zich aan een knuffel gaan hechten. Het is dus handig om er twee van te hebben. Voor als het maatje de wasmachine in moet😉

Kleding

Een goede tip voor de verjaardag zijn kleertjes. Ik heb wel alles in maatje 86/92 gekregen. Evelyn heeft op dit moment maat 80. En van een aantal kleding stukken past 74 ook nog. Veel shirtjes zijn met korte mauw en dus voor de zomer.

Voorleesboeken

Alle boekjes vallen hier in de smaak. We hebben ook boekjes die bijvoorbeeld mee in bad kunnen of zachte activiteitenboekjes. Deze had ik in de box liggen toen ze nog heel klein was en hier speelt ze nu nog heel veel mee. Voorleesboeken zijn ook leuk voor al wat ouderen kinderen. De plaatjes die er in staan maken de verhaaltjes extra interessant.

Mula loopkar Ikea

Wanneer het kind zelf kan lopen is dit een leuk loopkarretje om mee te spelen. Het kind kan er van alles in doen. Wanneer ze nog moeten leren lopen zou ik er nog even mee wachten. Het karretje is licht van gewicht en valt gemakkelijk om. Het bied geen stevigheid om mee te leren lopen. Zoals bijvoorbeeld de loopauto wel kan doen.  Er staat op dat het vanaf 1 jaar is. Maar ik zou een beetje zelf inschatten of je kindje er al aan toe is.

Wolk wandlampje

Een leuk en speels lampje. Deze is te koop bij Ikea. Het snoer kun je aan de muur vast maken met snoerbevestigingen. Deze zitten erbij.

Loopauto

Leuk om mee te spelen, het stimuleert de grove motoriek door dat er ook gestuurd moet worden. In de loopauto op de foto zijn ook geluidjes te horen. Evelyn wil er niet echt op zitten en gaat er ook achter lopen. Deze loopauto is gekocht bij Bart Smit en is voor de leeftijd vanaf ongeveer 1 jaar.

Voor haar 1e verjaardag heeft ze best veel gekregen. We kregen ook nog een tas met lekkere producten er in. Zoals chips voor kinderen vanaf 7 maanden en er zaten ook lekkere producten in voor volwassenen. Bijvoorbeeld chocola een blikje drinken nog meer chips, dat komt dus ook zeker op. Ze heeft ook nog een boerderij gekregen. Er komen vrolijke geluidjes uit de boerderij en liedjes wanneer ze op een dier drukt. Ze kan op vier verschillende dieren drukken Als ze er op drukt hoort ze eerst het geluid van het dier maakt en dan een liedje. En er staan ook nummers op. Zo kan ze leren tellen. Waar ze nu op dit moment het meeste mee speelt is de boerderij. Deze is niet zo groot en ze kan dit op haar schoot zetten.

Wat heb jij je kindje gegeven toe hij/zij 1 jaar werd? Laat het hieronder weten.

Lees in mijn andere blog welk speelgoed hier ook goed in de smaak viel!

Andere blogs

Geef een reactie