Onze cadeautjes voor een 2,5-jarige

Pakjesavond is weer een feest! Cadeautjes zoeken voor een peuter van twee viel eigenlijk niet mee. Wat ons opvalt is dat veel speelgoed vanaf drie jaar is en tot ongeveer anderhalf jaar. Hier valt ze nu net tussen. Boven de drie jaar heb je vaak dat er kleine onderdelen bij zitten. Omdat ze eigenlijk nooit veel in haar mond heeft gestopt durf ik dit wel aan. De kleine onderdelen zoals de muntjes uit de kassa heb ik wel even weg gelegd. Waar het gekocht is weet ik niet van alle cadeautjes en ook de prijzen heb ik geen idee van.

Keuken uitbreiding

Voor het speelkeukentje hebben we wat passende speeltjes gevraagd ter uitbreiding. Het keukentje kreeg Evelyn al met haar verjaardag. Dit fruit met mesje en snijplankje was in de aanbieding bij de Action. Ook bij de lidl was in december een aanbieding met houten stukjes fruit en groente.

Ook de Mini markt was een goed cadeau. Er zitten verschillende stukken fruit en groente bij en wat kartonnen doosjes waar melk en koekjes op staat. Het past ook leuk bij haar keukentje. De kassa hoort er ook bij. Dit cadeau kun je vinden in bekende speelgoedwinkels zoals Intertoys. De Mini Markt is vanaf ongeveer 3 jaar. Het bevat kleine onderdelen.

De kassa is een groot succes! Er wordt nog dagelijks mee gespeeld. Er zit een rood lampje in de scanner en wanneer je op de rode knop drukt hoor je een piepje. Net als in de echte winkel;)

Evelyn is een dieren en poppenmeisje en kan zich prima vermaken met een popje en een paardje. Het poppetje kan ook op het paardje zitten. Wat ze het leukste vind is het aan en uitkleden van het poppetje. Het is vanaf ongeveer 3 jaar en dat komt door de kleine onderdelen. Zoals de schoentjes die het poppetje aan heeft.

Bij de kruidvat zag ik dit kapperssetje. Evelyn vindt het leuk om te knippen met de schaar. Ze wil ook regelmatig mijn haren borstelen. Als ik bij haar een staartje in haar haar wil doen werkt ze niet mee. Misschien komt dit later nog eens. Het is vanaf ongeveer 3 jaar. Dat lijkt mij een goede leeftijd aangezien de handjes dan wat groter zijn en ze de schaar beter kan open en en dicht doen. Nu krijgt ze haar vingers nog niet ver genoeg uitelkaar.

Boeken

Evelyn kreeg ook een pyjama met pepernoten en een boekje. In een andere blog wil ik een aantal leuke leesboeken laten zien maar deze komt later nog online.

Ik ben benieuwd wat jij aan je kind hebt gegeven. Laat het even weten in een reactie.

Geef een reactie