Onze week met een dreumes ritme

Deze week had ik een afspraak met mijn cardioloog en Evelyn en ik zijn sinds oktober vooral samen. We hebben een “weekend” papa en man. En hoe kom ik nu de week door.

Hart

Vorige week had ik weer een afspraak met mijn cardioloog. De laatste! Op dit moment blijven mij klachten het zelfde en omdat het niet verslechterd laten we het zo. Mijn hart slaat af en toe vier slagen veel te snel achter elkaar. Vooral bij spanning maar ook in rustige situaties gaat dit af en toe. Het gevoel wat dat geeft is vooral onrust en opgejaagd. Maar het zal niet meer over gaan dus ik zal er mee moeten leven. Op dit moment kan het geen kwaad. Wat dit betekend voor de toekomst? Geen idee… Maar ik heb geen controles meer en ben weer officieel “gezond”.

Weekend papa, loeder moeder

8.30-9.00 uur: Als ik Evelyn op maandag uit bed haal krijg ik meteen de vraag waar papa is. Ik verschoon haar en trek haar schonen kleren aan en loop naar een lege kamer waar papa niet is. Nu ze 20 maanden is ziet ze wel dat papa vaak weg is maar het dringt nu nog niet door. Als we het zelfde doen zoals altijd is er niet zo veel aan de hand. Soms gaat ze onder aan de trap staan roepen. Ik blijf benoemen dat papa “op de grote boot” is en over 2 nachtjes weer thuis komt. Volgens mij blijft dit vanzelf een keer hangen.
9.05-13.00 uur: We gaan een broodje en fruit eten en yoghurtdrink drinken. Boekjes lezen, spelen met de pop, Bumba kijken. (ja, ik ben om) Klik onder in op de link om te lezen waarom ik niet weg was van Bumba. Stofzuigen, of even boodschappen doen, soms ook ongezonde broodjes halen omdat het kan die we dan thuis lekker op eten met nog wat drinken. Dan weer verschonen en probeer ik haar weer naar bed te brengen wat meestal wel lukt. Soms gaat ze liggen spoken en dan haal ik haar er maar weer uit en probeer ik het later in de middag nog eens.
13.00-14.30 uur: Doen waar ik zin in heb maar ook; rekeningen betalen, mails versturen, de was aanzetten en vouwen, dweilen, filmpjes kijken… en nog veel meer.
14.30-15.30 uur: Evelyn uit bed halen, verschonen.
15.30-19.30 uur: Dan ga ik doen waar ik in de ochtend niet aan toe ben gekomen. Bijvoorbeeld de stad in/boodschappen doen, stofzuigen, nog wat drinken, koekjes eten, spelen, naar de kinderboerderij, opruimen, eten koken, eten, Juf Roos kijken, Evelyn in bad doen, nog wat drinken en dan Evelyn naar bed brengen. Dit gaat eigenlijk de hele week wel zo. Natuurlijk moet er soms nog wat meer gebeuren of lopen de dingen soms heel anders dan ik zou willen. Maar het schema hierboven is om een beeld te vormen wanneer ik alleen ben.
19.50 uur> In deze tijd ga ik zelf even douchen en tv kijken. Doen waar ik zin in heb.
(22.30 uur Ik verschoon Evelyn nog even en leg haar weer in bed. Dit doe ik niet als ik luiers van de Etos heb (Soms zijn deze op en er zit hier in de buurt geen Etos) maar als ik een ander merk heb ben ik bang dat haar luier gaat lekken.) De Woezel en Pip luiers zijn wat dikker dan de meeste merken waardoor ze hier de nacht wel door komen.

Weekend

Op woensdagavond 18.00-19.00 uur is de “weekendpapa”ook even thuis en vertrekt dan donderdagochtend weer. Op donderdag loopt het wel even anders omdat dat mijn werkdag is. Vrijdagavond is het dan officieel weekend en staat Evelyn bij de deur te wachten tot papa binnenstapt.
Zaterdag en zondag zijn ook mijn werkdagen en dan heeft de weekend papa twee papa dagen.

Blog tip: Bumba en andere kinderfilmpjes

Geef een reactie