Opzoek naar een andere verloskundige.


Vier jaar geleden toen ik er achter kwam dat ik zwanger was van Evelyn heb ik bewust gekozen voor een kleine verloskundigenpraktijk. Ik hecht waarde aan vaste gezichten en ik wilde persoonlijk contact en niet als nummer begeleid worden. 

Vertrouwen

Dit is kort gezegd het beeld wat ik van grote praktijken heb. Oke, het is natuurlijk kort door de bocht en er zijn vele verhalen en positieve ervaringen van vrouwen die wel kiezen voor een grote praktijk. Maar dit waren wel de redenen dat ik heb gekozen voor een kleinschalige praktijk. Je laat iemand die je begeleid tijdens je zwangerschap en nog een poosje erna, heel dichtbij komen en dat moet gewoon goed voelen, anders hou je dat moeilijk vol. Mijn vertrouwen in anderen is al niet heel groot. Daarom hecht ik veel waarde aan een vast gezicht. En gelukkig isde klik er. We zaten we toen al met veel ideeën op één lijn ook toen we het bevalplan doornamen. 

Het was logisch voor ons om weer naar de zelfde praktijk te gaan bij deze zwangerschap. Dus schreef ik mij begin februari in. We hebben bij de 1e afspraak weer een leuk gesprek gehad. Wat vragen besproken en beantwoord en nieuwe afspraken ingepland. Woensdagmiddag kwam de post. De brief die ik zag geeft mij al twee dagen een onrustig gevoel… De praktijk gaat sluiten, over twee maanden al. Dat betekend dat ik op korte termijn over moet naar een andere praktijk. De enige andere praktijk in deze buurt is de “grote praktijk”. En daar heb ik echt geen zin in. 

Afspraak

Nu heb ik gisteren gemaild en gevraagd om een extra afspraak. Ik heb nogal een hoop vragen. De oude afspraak stond pas op 26 mei. Nu kan ik al op 14 mei terecht.

14 Weken

Nu ik 14 weken zwanger ben gaat het wel steeds beter met eten. De voorkeur gaat nu wel uit naar zoet en zout. Soep, drop en chips heb ik nooit genoeg. Op 24baby.nl las ik dat de baby nu zo groot is als een citroen. Met m’n rug/bekken gaat het wisselend. Soms zijn er dagen dat ik amper kan lopen, soms lukt er op een dag best veel. Deze week moet ik nog een paar uurtjes extra werken en ben ik (bijna) jarig. 

Samenwerking

Komende vrijdag komt er op www.mamazetkoers.nl een artikel online! Mocht je dit leuk vinden, neem dan even een kijkje op de site. https://mamazetkoers.nl/het-moederschap-door-gastblogger
Ben jij ook wel eens gewisseld van praktijk? Of ook zwanger? Of wil je iets anders kwijt? Laat even een reactie achter! 

Geef een reactie