Papa gaat heel lang weg…?

Papa gaat weg… Ik weet nog niet wanneer ik deze blog online kan zetten. Er is nu nog zoveel onduidelijk! Vrijdag (eind maart) kwam het nieuws naar buiten wat voor ons een hoop gaat veranderen de komende tijd. Door de corona uitbraak moet er op meerder plekken hulp komen. Zo gaat defensie onder andere ook helpen in Nederlandse ziekenhuizen maar heel waarschijnlijk ook in het westen, denk aan Curaçao en Sint Maarten. Waarschijnlijk zullen er een aantal schepen gaan vertrekken naar de West.

Voorbereiding

Met dit bericht hadden wij nog precies twee dagen om ons voor te bereiden op een langere tijd als alleenstaande moeder. Wat ik doordeweeks grotendeels al was. Maar elke vrijdag kijken wij uit naar een weekend van compleet zijn. Opeens bestond onze zaterdag uit extra deodorant en flessen shampoo hamsteren;). Nog wat rekeningen betalen, patat eten, spullen bij elkaar zoeken, wasjes draaien en inpakken.

Vertrek?

Week 1

En dan komt het weg brengen… Want anders staat de auto misschien wel een half jaar in de haven. Zonder een begin of eind datum gingen we naar Den Helder. Een paar weken in quarantaine meer wisten we ook niet. En nog steeds is er niks zeker. Eerlijk gezegd wordt ik nog veel gekker van het “ge-misschien” in deze blog dan wanneer ik daadwerkelijk 6 maanden alleen zou zijn. Nederland heeft de afgelopen jaren natuurlijk wel vaker hulp geboden aan de Canarische eilanden. Denk maar aan de orkanen Irma en Dorian. Het is dus te verwachten dat Nederland weer gaat helpen. Maar toch blijf ik het raar vinden om zowel goederen als personeel te leveren aan die eilanden terwijl we hier ook met een groot personeelstekort zitten in de zorg. Mocht de reis wel door gaan dan betekend dat ook dat Evelyn en ik thuis zitten door corona en samen onze verjaardagen moeten vieren volgende maand. Geen groot feest dus!

Vragen

Nu krijg ik regelmatig de vraag of we veel contact hebben. Nou dat contact verloopt soms erg moeizaam. Wanneer het schip in de buurt van een haven komt lijkt het wel wat makkelijker te worden. Hij kan soms geen foto’s of filmpjes openen midden op de Noordzee. Of zijn berichten komen bij ons soms vele minuten later aan. Wel kan ik via een website een beetje volgen waar het schip zich bevindt. Midden op zee horen we soms een poosje niks. Tijdens de andere uitzending in 2017 hoorden we soms ook een paar dagen niks. Die blogs kun je ook nog steeds terug lezen. Kijk onderaan deze blog even bij de bronnen en klik op de link Denhustru.

Insta

Op Instagram en deze site kun je ons volgen de komende weken.

Lees hier het nieuwsartikel over de quarantaine

Stuur je vragen in!

Mocht je ook je verhaal kwijt willen? Of misschien nog vragen hebben? Stel deze dan gerust! Dit kan via een bericht op de pagina of via Contact. Mailen mag ook naar Info@kleingeboren.nl, en ik zal proberen deze te beantwoorden in de volgende blog.

Bronnen: Marineschepen.nl
Nu.nl
Denhustru.simplesite.com

Geef een reactie