Papa is militair… Hoe het is gegaan de afgelopen 2 jaar in het kort. (persoonlijke blog)

Ik ben getrouwd met Defensie. Of nou ja figuurlijk dan. Dit heeft zo z’n voor en nadelen. Maar de afgelopen 3 weken was het een voordeel! In verband met bijscholing mocht hij 3 weken een thuiscursus doen. Dus hadden we meer tijd met z’n drieën. Ik zal even uitleggen hoe het is gegaan de afgelopen 2 jaar.

Klik even op de link voor nog meer voor en nadelen van leven met “defensie”. http://denhustru.simplesite.com/432451120/4669408/posting/hoe-is-het-om-alleen-te-zijn-voor-én-nadelen-en-we-zijn-op-de-helft

Uitzendingen

Wij hadden de afspraak om niet zwanger te willen zijn wanneer er een uitzending op het programma stond. En dat stond er dus wel. Een uitzending van 4 maanden. Omdat je nooit weet hoe een zwangerschap verloopt wilde ik niet zwanger alleen thuis blijven en al helemaal geen 4 maanden. Wel ben ik direct na het vertrek met de anticonceptie gestopt en zo had ik 4 maanden om mijn cyclus bij de houden.

Terugkomst

Ook na de terug komst leek het mij verstandig nog even een maand te wachten en weer even samen te wennen aan het “oude leven.”

Zwanger?

Ik kwam er achter dat ik zwanger was toen mijn man in Engeland zat voor een oefening van 3 weken. Ik heb de test in m’n eentje gedaan omdat ik me niet kon beheersen en ik toch wel al heel duidelijk een verschil merkte. Het leek me ook een leuke verrassing voor als hij terug zou zijn. Het was net de 2e week dat hij weg was toen ik de test deed. Dat ik zwanger was verbaasde me nog best wel. Het was namelijk vrijwel direct na een uitzending van 4 maanden.? De uitzending en de oefening lagen best dicht op elkaar. 

Geboorte

Na de geboorte van onze dochter heeft hij nog wat extra vrije dagen gekregen. Zodat de binding ook tussen papa en dochter goed verloopt, dit is heel belangrijk. Ik moet zeggen dat ik er ook niet aan toe was om alleen te zijn 2 dagen na de bevalling. Het was echt goed geregeld!

Wel stond er al snel weer een oefening op de planning… Lees hier hoe dat ging. Onze dochter begint nu met 9 maanden wat eenkennig te worden. En dat kon ik best merken toen ik het normale leven weer ging oppakken begin deze week. Als papa binnen komt is het toch wel groot feest. Echt een papa’s kind! En een kind die zich nu in een groot tempo begint te ontwikkelen. Binnen een maand kon ze kruipen, zelf gaan zitten, en gaan staan. En een eigen willetje komt nu steeds meer naar voren. Als ik met een telefoon in m’n zit, wil ze deze ook. En verstoppen lukt niet altijd want ze is bijdehand genoeg om het als nog te vinden.

Wil je meer lezen over hoe het is om te leven met een militair. Op de site Denhustru.simplesite.com kun je lezen hoe het ging voor de geboorte van Evelyn. En vergeet ook niet te kijken bij; Dit ben ik.

Kijk ook even op facebook of Instagram! Daar kun je ons volgen!

Geef een reactie