Peuter zwemmen & 25 weken zwanger

Even een kleine update van de afgelopen weken. We hebben een paar weken vakantie en inmiddels ben ik 25 weken zwanger. De komende weken gaan we verder met de tuin, de babykamer en we gaan nog een paar dagjes weg.

Overstap

De controle die ik met 23 weken zwangerschap heb gehad was bij de andere praktijk. De controle verliep verder goed en volgende week zal ik naar het ziekenhuis moeten vooor de suikertest. Ook gaan we met de 30-weken echo naar de verdikking in het hartje kijken. De verdikking zou dan weg moeten zijn. Volgens mijn “Oei ik groei, negen maanden dagboek” is de kleine nu ongeveer 30 cm en ongeveer 700 gram.

Zwemmen

Evelyn en ik zijn voor het eerst in ongeveer twee jaar weer gaan zwemmen in het zwembad. Ik heb dit voor het laatst gedaan toen we nog konden babyzwemmen. En van het babyzwemmen kon ik me nog herinneren dat ze de andere kindjes erg leuk vond. Maar het water was wel nog spannend vooral toen ze met haar hoofd onder water moest gaan. Ik vind zwemmen wel belangrijk aangezien ze vanaf vier jaar op zwemles mag. Ze leert met het water om te gaan doormiddel van spelletjes en is er niet meer zo bang voor als een paar jaar geleden. En we krijgen allebei onze beweging. Nu leer ik haar vooral nog dat ze niet zomaar alleen naar het water toe mag lopen en moet wachten tot ik ook klaar ben. Maar als we weer wat vaker hebben gezwommen wil ik haar langzaam proberen te leren hoe ze zelf kan blijven drijven. Door corona zijn veel activiteiten natuurlijk niet door gegaan. Peutergym lijkt mij ook erg leuk maar gaat hier voorlopig niet door. Sinds kort is peuterzwemmen hier wel weer mogelijk.

Wat neem ik mee naar het zwembad

  • Setje droge kleding mocht er toch een ongelukje gebeuren…
  • Zwembandjes heb ik ook mee genomen en duidelijk gezegd dat ze deze niet af mocht doen. Dit ging gelukkig heel goed want ze vindt die bandjes maar lastig.
  • Zwemluier
  • Wat te eten en drinken
  • 2 handdoeken
  • Bal of iets om mee te spelen
  • Telefoon voor foto’s zou kunnen al laat ik deze meestal in een kluisje of thuis.

Insta

Voor de babykamer zijn we nog opzoek naar ideeen voor leuke aankleding. En een leuke lamp. Ik zal de komende weken weer wat meer delen via Instagram.

Oudere blogs

Geef een reactie