Sneeuwpret & onze dagindeling van een week

Even een kijkje in onze week. Er zijn weer aardig wat veranderingen. Zo gaat opeens de reis niet meer door. Hebben we binnenkort een belangrijke afspraak. Ben ik erg blij met de weggeefhoek. En was de sneeuw toch nog leuk.

Zondag ochtend

09.00 uur. Even douchen, dit doen Evelyn en ik meestal samen. Soms douchen we ’s ochtends, soms ’s avonds. Daarna aankleden en daarna naar beneden. Evelyn eet meestal Cruesli of een cracker, wat fruit en melk. Het is Valentijnsdag maar daar doen wij zelf niks aan. Ik hou Funda in de gaten omdat we nu serieus opzoek zijn naar een grotere woning en zie dat er een nieuwe woning op staat vlakbij de opvang waar Evelyn nu heen gaat.

’s Middags

Eten we een broodje en wil ik even door de buurt lopen van de woning. Dus we hebben een wandeling gemaakt door de sneeuw. De woning ligt naast een park. Helaas geen oprit en dat is wel een grote wens. Wel een bijkeuken en garage. Dat hebben we nu niet. Wel een leuke buurt! Met een speeltuintje voor het huis. Toch gaan we er niet mee verder. Evelyn vond de sneeuw in het begin van deze week maar niks. Koude handjes en dat moeilijk lopen, echt een zomer kind. Ze had het ook nog nooit mee gemaakt. Later draaide dit wat bij en heeft ze nog leuk gespeeld.

Avond

We eten brood met een soepje. Als Evelyn naar bed gaat (om ongeveer 19.30 uur) is het tandjes poetsen, lezen we nog een boekje en doen we nog een klein lampje aan. En dan slaapt ze tot ongeveer 8.30 uur de volgende dag

Maandag

We krijgen het bericht dat het schip, waar Jeroen eigenlijk een oefening mee zou draaien, dicht gaat. Vanwege redelijk veel besmettingen blijven de (vier) schepen in Den Helder. De oefening zal misschien later dit jaar hervat worden. Dat betekent ook dat we voorlopig weer met z’n drieën zijn.

In de middag heb ik nog even boodschappen gedaan. ‘S Avonds hebben we noodles gegeten.

Dinsdag

Oma komt! Met oma hebben we door de wijk gelopen en gespeeld. We hebben in de avond een pizza gegeten. Evelyn begint verkouden te worden dus ze is lekker in bad geweest en ik heb haar in gesmeerd met Vics VapoRub.

Woensdag (slapen in de auto)

Jeroen moest naar Den Helder om de laatste dingen af te sluiten op het schip. Evelyn is helaas nog verkouden maar ze lijkt er niet veel last van te hebben. We zijn even de stad in geweest naar de Kruidvat. Terug in de auto ben ik even een rondje gaan rijden. Meestal valt ze in slaap. Na een maar minuten sliep ze dus ook. Ze gaat ’s middags niet meer naar bed. Maar in de auto houdt ze dit dus niet vol. Het nadeel is wel dat ze mega chagrijnig is als ik haar er weer uit haal. Dit is na een half uurtje weer over.

Als Jeroen aan het einde van de middag thuis komt heeft ook hij last van z’n keel. (coronatest was negatief) Evelyn eet macaroni. Ik wil eens bloemkool-broccoli soep proeven en eet een tosti en Jeroen wil niet veel…

Donderdag

Evelyn mag naar de peuterspeelzaal. Jeroen en ik vragen nogmaals een hypotheek gesprek aan en kunnen pas op 1 maart de afspraak inplannen. Dit duurt zo lang!!! Gelukkig kon de afspraak naar 24 februari worden verzet. Vorig jaar hebben we ook al een berekening laten maken. En online hebben we dit ook gedaan dus we hebben wel een idee van wat er mogelijk is. Het blijft natuurlijk spannend of het klopt met wat we zelf verwachten. Ik heb de 1e bezichtiging gepland voor donderdag. Een huis met een bijkeuken, garage en eigen oprit. Dit is wat we zoeken. Ondertussen hou ik Funda weer in de gaten.

Ondertussen

De hele week ben ik weer verder gegaan met de spullen op de weggeefhoek zetten die niet mee gaan naar een ander huis. Wat een uitkomst nu de kringloop dicht is. Ook het gewone huishouden gaat verder. ‘S avonds aten we sperziebonen, aardappelpuree en een speklapje.

Vrijdag

De tuin moest ook hoog nodig worden gedaan. Helaas gaat de heg dood dus die moeten we nog vervangen voor een andere erf afscheiding. Evelyn wilde fietsen op haar driewieler dus tussen het werken door hebben we haar geduwd. ‘S avonds hebben we stamppot gegeten.

Zaterdag

Ik heb bij de Aldi een leuk truitje gekocht. Wel maat 110 omdat 104 er niet meer was. Ik moest iets want ze groeit nu als kool. Online ga ik niks bestellen. Er wordt al zoveel besteld dat steeds meer winkels verdwijnen. Ik hou m’n poot stijf. Maar ik hoop echt dat de kledingwinkels en horeca heel snel open mogen… Ik heb nog wat kasten opgeruimd en we zijn door de straat en wijk gereden waar we donderdag de bezichtiging hebben. Evelyn viel mooi in slaap zoals we al hoopten. (Duurde niet lang…) Zaterdag is voor ons patat-dag.

Geef een reactie