Social media: Soms is het ook handig!

Soms is social media zo slecht nog niet. Van tijdschriften tot Facebookgroepen. Tijdens mijn zwangerschap wilde ik alles weten over zwanger zijn, baby’s en vooral het ouderschap. Dagelijks zocht ik naar artikelen wat mij interesseerde. Van “wat kan een baby zien de eerste weken?” tot voeding, luiers en ziektes. Hoe breder het onderwerp, hoe leuker ik het vindt. In deze blog wil ik delen waar ik persoonlijk veel aan heb gehad. Van de periode toen ik net zwanger was tot nu.

Wij Jonge Ouders & Ouders van nu

Ken je het tijdschrift van Wij jonge Ouders of Ouders van nu al? Tijdens mijn zwangerschap was het best lekker om even over wat algemene dingen te lezen. Buiten in het zonnetje even een boekje over baby dingen door bladeren. De “Oei ik groei” heb ik ook nog even door gebladerd. Momenteel heb ik voor lezen geen tijd meer.

24baby.nl

Deze site schrijft over eigenlijk alles waar je als ouder mee te maken kunt krijgen. De site is breed opgezet en er is veel te vinden over veel verschillende onderwerpen.

Kids en kurken

Is een blog waar je ook veel verschillende blogs van ouders kunt lezen. Het is zeker de moeite waard om een kijkje op de site te nemen. Nog een voorbeeld; “Meer Voor Mama’s” vind ik ook een leuke blog.

Facebookgroepen

Sinds de zwangerschap en geboorte heb ik ook wel eens mijn vragen en zorgen. En niet alles staat in tijdschriften of op een van deze websites. En wat was ik dus blij met Facebook. De mama groepen (want het zijn alleen moeders) die in die periode zijn aangemaakt kan iedereen die met een vraag zit of gewoon een leuke foto wil delen zijn vragen kwijt. In deze groepen worden ervaringen gedeeld en wordt er gesteund waar nodig.

De meeste groepen waar ik lid van ben zijn van 2018. Het jaar waarin ik bevallen ben. Het leuke van de groepen is dat de kinderen even oud zijn en dat we dus ook allemaal door de zelfde fase gaan. Natuurlijk kun je ook reageren op vragen van anderen. Iedereen heeft toch wel eens net dat laatste zetje of schouderklopje nodig?

Mama’s ontmoeten mama’s

Dit is een groep waarbij het niet uit maakt of je zwanger bent of wanneer je bent bevallen. Hierdoor variëren de leeftijden van de kinderen soms behoorlijk. Maar dit kan ook erg leuk en handig zijn. Soms krijg je dan juist verrassende antwoorden op je vragen.

Zou je ook wel meer contacten willen met anderen?

Wat ik vooral gedaan heb is gaan zoeken op de woorden; “Uitgerekend mei 2018”, “bevallen mei 2018” en “baby’s mei 2018”. Zo kwamen er wel zes verschillende groepen voorbij waar ik lid van kon worden. Als je gaat zoeken op uitgerekend 2019 of 2020 komen er ook vast weer groepen voorbij.

Mamaloes babysjop

Even geen zin in blogs en babyverhalen? Dit vind ik persoonlijk een leuke site waar ik de aanbiedingen in de gaten hou.

Geef een reactie