Terugkomst van de papa!

Vrijdag kwam ik na drie files(!) aan in Den Helder. Daar stonden we dan op de parkeerplaats in de zon. 30 graden. We moesten bij de auto’s blijven. Wel werden er flesjes water uitgedeeld. Het liep natuurlijk weer uit maar rond 13.30 uur zaten we dan in de auto op weg naar de Afsluitdijk voor (ja nog een keer) weer een file. Waar we normaal 2,5 uur over rijden, deden we nu ruim drie uur over!

Ik krijg nu zo vaak de vraag: Hoe reageerde Evelyn na drie maanden varen op haar papa?

Nou, we dachten eerst dat ze het weer op zou pakken daar waar we waren gebleven. Ze herkende hem wel gelijk, ze vond het ook prima om opgetild te worden er was eigenlijk niks aan de hand…We hadden verhalen gehoord dat kinderen hun eigen ouder na een paar maanden niet meer herkenden. Dit viel gelukkig mee, ik heb haar ook regelmatig een foto laten zien. Even later kwam ze wel even naast mij zitten en moest er toch wel even weer aan wennen. Ze heeft hem even een paar minuten aangekeken “vanaf een veilige afstand”. Daarna wilde ze wel bij hem opschoot zitten en ging het weer zoals voor de reis.

De volgende dag

De zaterdag na de aankomst heeft ze heel lang geslapen en hebben we haar om 10.00 uur maar uit bed gehaald want dit was wel uitzonderlijk. Het heeft dus wel meer indruk gemaakt dat wat we eigenlijk dachten. Ze is ook veel alerter, als we uit haar zicht zijn begint ze direct te roepen en soms te huilen. Dit was voorheen veel minder.

We zijn zaterdagmiddag naar het kabouterdorp gegaan. Daar hebben we een wandeling gemaakt over het kabouterpad. (zie de link hier onder)

Kabouterdorp

Hends aan dek

Zoals je kunt zien in de blog hierboven zijn er wat vlogs gemaakt. “Hends aan dek” was te zien op de site van de Telegraaf. Ik ben zelf absoluut geen fan van de Telegraaf. Maar de vlogs zijn wel leuk om even terug te kijken. Na 6 vlogs is de samenwerking met de Telegraaf gestopt.

*Update; 2 weken later

Het gaat erg goed, alles is weer bijna als van ouds als we maar niet uit het zicht zijn. Zodra Evelyn ons niet kan zien is het nog steeds paniek. Ik hoop dat het nog een beetje gaat slijten deze vakantie…

Geef een reactie