Tips voor de eerste keer naar het dagverblijf

Evelyn hebben we pas voor het eerst naar de opvang gebracht toen ze al een jaar oud was. Nu ik weer ben begonnen met werken en moest Bram deze week voor de eerste keer naar de opvang. En zo liep ik tegen een aantal punten aan die ik graag wil delen. Want hoe pak je zo’n eerste keer aan? Dat was voor ons ook even zoeken…

De wendag

We hebben twee wendagen afgesproken. Op donderdag ging Bram in de ochtend twee uurtjes wennen want die middag moesten we voor een heupecho naar het ziekenhuis. En de vrijdag mocht hij drie uurtjes wennen. Het ging gelukkig heel erg goed. Ik heb zelf wat huishoudelijke klusjes gedaan en een serie afgekeken.

Voeding en slaapschema

De voedingen en slaapjes werden bijgehouden in een app. Ik kan met een wachtwoord inloggen en lezen wat de kinderen hebben gedaan wie wanneer heeft gegeten en geslapen. En als er foto’s zijn gemaakt kan ik ook die bekijken. In deze app kan ik ook de facturen terug vinden, chatten en de opvangdagen ruilen.

Wennen aan de fles

Over voeding gesproken… Bram krijgt nu de Peptivoeding en heeft niet hoeven wennen aan een fles omdat hij geen borstvoeding heeft gehad. Maar er zijn ook baby’s die niet aan de fles gewend zijn en dus niet willen drinken. Daarom een hele goede tip; Ooit zul je even de deur uitmoeten en is het handig ook af en toe een voeding aan te bieden met een fles. Zo kun je ook even een paar uur weg terwijl iemand anders de voeding op zich neemt.

Wat geef je mee?

Op het dagverblijf zorgen ze zelf voor de luiers dus die hoef ik niet mee te geven. Dit gaat wel mee in zijn tas:

  • Poedertoren met de Pepti
  • Fles met een naamsticker er op.
  • Schonekleertjes in en een
  • Slaapzak
  • Fopspeen
  • Spuugdoekje in plaats van een knuffel. Bram knuffelt namelijk met een spuugdoekje.

Ophalen

Als ik Bram ga ophalen valt hij eigenlijk altijd wel in slaap in de auto. Dan slaapt hij een uurtje soms iets langer maar echt onrustig is hij niet geweest. Bram slaapt overdag eigenlijk altijd al weinig. evelyn moest wel heel erg wennen aan de geluiden op de opvang. Ze sliep bijna niet en was ook heel erg moe als we haar gingen ophalen. Het kan dus zijn dat je ontzetten vermoeide kinderen mee krijgt die slecht of niet hebben geslapen.

Andere blogs

Geef een reactie