VSM Caulophyllum Thalictroides D6

Waarom ben ik het gaan gebruiken?

Met 27 weken moest ik weer voor een controle naar mijn verloskundige. Ze vertelde over haar goede ervaringen met VSM Caulophyllum Thalictroides D6. Ze vroeg of ik er voor open stond om dit middel eens uit te proberen. Ik wilde dit wel, “baat het niet, schaad het niet”. Zei ik tegen m’n man. Mijn verloskundige schreef de naam van het middel op een papiertje. En zo zaten we in de auto naar de apotheek.

Dit middel is verkrijgbaar in tabletjes en druppels. Omdat tijdens de zwangerschap alles wat eten betreft mij zo ongeveer tegen stond heb ik gekozen voor de druppels. Vanaf 37 weken mocht ik hiermee beginnen. Ik had toen al voorweeën. En heb het direct bij de apotheek opgehaald. Je kan het ook zonder recept krijgen.

Aan het einde van de zwangerschap bevordert caulophyllum de “rijping” van de baarmoedermond en de ontsluiting. Het vergemakkelijkt de bevalling door de wee-ondersteunende werking.

Wat vond ik ervan?

Ik merkte dat de voorweeën toenamen toen ik met de druppels begon. Daar door heb ik het middel niet dagelijks genomen. Ook nam ik het niet altijd twee keer per dag zoals werd aanbevolen, maar soms ook één keer per dag. De smaak vond ik erg sterk en niet lekker.

De bevalling

In mijn bevallingsverhaal kun je lezen hoe snel de ontsluiting ging. Voor mij heeft het middel dus goed geholpen. Het verliep allemaal snel en soepel. Ik kan natuurlijk niet bewijzen dat dit door het middel komt. Maar ik geloof er best wel in.

Mijn Advies

Vraag altijd je verloskundige om advies. Ga dit nooit op eigen houtje gebruiken, ook al is het homeopathisch! Ieder mens is anders en iedereen kan ook anders hierop reageren. Voor de één zal het goed werken en de ander zal er misschien niks aan hebben. Overleg dit dus!

Vragen?

Bij de apotheek kunnen ze je vragen beantwoorden. Er is geen bijsluiter bijgevoegd.

Meer blogs lezen?