Verjaardagscadeau 3-jarige

Wat geef je je peuter dochter van drie jaar oud voor haar verjaardag? Ik heb er maanden over na gedacht. Mijn dochter is heel erg geïnteresseerd in tellen, spelletjes en poppen. De rollenspellen horen ook bij deze leeftijd. Denk aan het spelen met een keukentje, ze gaat soms net als ik broccoli maken en thee zetten. En haar pop wat voor haar een baby is verzorgd ze zo nu en dan. Ook puzzelen, boekjes (voor)lezen en tekenen hebben zeker haar interesse. We hebben haar twee jaar geleden duplo gegeven. Bouwen met de duplo blokjes heeft niet echt haar interesse. Daarom hebben we nu voor Playmobil gekozen. En dat is een succes! Hier onder deel ik wat cadeautips. In de ouders blogs kun je nog meer tips vinden.

Playmobil

De meeneem Ark heeft ze al eerder gekregen. Die wordt ook nog regelmatig uit de kast gehaald. Nu heeft ze ook het meeneem Kinderdagverblijf. Deze kun je bij verschillende speelgoedwinkels kopen en is online ook te bestellen voor ongeveer 35,- Op de doos staat een leeftijd tot 4 jaar. Maar een beetje afhankelijk van de interesses van je kind natuurlijk, ga ik er vanuit dat er bij ons in iedergeval wel langer mee gespeeld gaat worden. De glijbaan die er bij in zit en een schommel vind ze prachtig.

Ook kreeg ze het Playmobil woonhuis. Bij zowel het dagverblijf als het woonhuis zitten natuurlijk de poppetjes en nog wat leuke meubeltjes. Bij het woonhuis maakt de deurbel en de wc echt geluid. Je hebt dus ook batterijen nodig. Deze zitten er niet bij. Het huis kost iets meer dan het dagverblijf. Ongeveer 36,-. En er staat bij dat dit tot ongeveer 3 jaar een leuk cadeau is maar volgens mij moet je niet op de maximale leeftijden letten.

De honden trein is volgens mijn dochter vooral leuk omdat ze hem kan trekken als of ze het hondje uitlaat. Ze ziet dat andere mensen ook wel een hondje uitlaten. Er kan ook een poppetje in zitten.

Bumba spellen

Het Bumba 4 in en 1 spel zijn 4 spelletjes in 1 doos. Een puzzel, domino, memo en lotto. Ze vind dit helemaal geweldig. Het is leerzaam en en makkelijk af te wisselen omdat het 4 spellen zijn. Dit is zeker voor kinderen van 2 t/m 4 heel interessant. Het kost ongeveer 10.-.

Dokterskoffer

Dokters koffertje Omdat wij met Evelyn naar de poeppoli in het ziekenhuis moesten kregen wij al de tip haar aan een aantal dingen te laten wennen. Zodat het lichamelijk onderzoek beter zou verlopen. Of het door het koffertje kwam weet ik niet zeker maar ze heeft aan alles mee gewerkt. Ze speelt er nog dagelijks mee. Ik heb het koffertje volgens mij bij de Wibra gekocht voor een 6/7,- geloof ik. Maar je kunt in bijna elke winkel en webshop een doktersset kopen. Ook de prijzen zijn erg verschillend.

Microfoon

Voor 20,- hebben we de K3 microfoon gekocht. Dit is wel inclusief batterijen. Er staan vier K3 liedjes op en je kunt je eigen stem opnemen. Wij hebben het gekocht bij de Intertoys.

Electro

Volgens mij kent iedereen Electro wel. In de doos zitten verschillende kaarten. De ene kaart is moeilijker dan de andere. Op de doos staat als leeftijd 3+. Door de verschillende kaarten denk ik dat 3+ ook zeker hoort bij deze doos Electro. We hebben ongeveer 15.- betaald bij de Intertoys. Als je de pen bij het goede plaatje houdt maakt het een geluidje.

Van driewieler naar loopfiets

Met een loop fiets leert een kind om goed zijn evenwicht te bewaren en hij of zij traint de been spieren vol op. In het begin was het nog wat onwennig zo’n fiest zonder trappers maar nu vliegt ze de straat door en heb ik moeite haar bij te houden. Het is ook zeker een aanrader om eerst voor een loopfiets te gaan voor je overstapt naar een grotere fiets. Maar dit moet je natuurlijk zelf weten.

Andere cadeau blogs

Onze cadeautjes voor een 1-jarige

Vragen en/of opmerkingen?

Laat dan even een berichtje achter.
Of neem contact op.

Geef een reactie