Wat doe je in de commode?

Wat had ik een zin om tijdens mijn zwangerschap de babykamer in te richten! Met ongeveer 30 weken wilde ik alles klaar hebben. Maar wat doe je in een commode? Ik heb al eens wat over de babykamer geschreven. Nu zijn we een jaar verder en ik heb de inhoud van de kast en commode al regelmatig moeten aanpassen omdat de kleertjes te klein werden. Ook heb ik in deze blog wat tips gezet voor het indelen van de commode.

Op de commode:

Een aankleedkussen ligt er natuurlijk op. Een koffertje met hierin de luiers. En een mandje met wasgel, shampoo, bodylotion, babyolie en sudocréme. Dit ligt bovenop omdat ik het meerdere keren per dag gebruik.

1e lade van de commode

Ik heb er voor gekozen om de lades niet in allemaal vakken te verdelen. Wel had ik verschillende mandjes van de Action er in staan. Als er nog kleertjes van maatje 50 tot 62 in de commode liggen dan is het naar mijn mening nog wel handig om alles uit elkaar te kunnen houden. Maar nu Evelyn maat 80 heeft en de kleertjes steeds groter worden passen ze simpelweg niet meer in de mandjes die ik er in had staan. Nu liggen ze dus los in de commode op stapels en dat werkt voor ons ook goed. Het mandje wat er nog wel in staat liggen de sokken en maillots in.Verder liggen in de lade nog de rompers, leggins, vestjes en truitjes. Dit ligt bovenin omdat ik er zo makkelijk bij kan, en je het dagelijks nodig hebt.

Lade 2

Katoenen luiers, badcapes, wat dikkere (spijker)broekjes en t-shirtjes. Een goede tip vond ik om dat wat je het meeste gebruikt boven in de commode te leggen. De katoenen luiers gebruik ik meestal niet dagelijks. En in de middelste lade kan ik er ook goed bij als ik er wel een nodig heb.

Lade 3

Hierin zit vooral het beddengoed. De hoeslakens voor t ledikant, aankleedkussen hoezen. Dekbedvertrek voor de deken, Het advies is om voor kinderen tot twee jaar nog geen dekbed te gebruiken. Dit kan te warm zijn en verstikkingsgevaar opleveren. En er liggen wat spuugdoekjes een slaapzak en een paar moltons in.

Kledingkast

Naast een commode hebben we nog een kledingkast gekocht. Bovenop de kast staat op dit moment de kinderwagenbak, babyfoon en een hoop knuffels. In de kast liggen de billendoekjes, zomerkleding, kleding dat nog te groot is, nog wat speelgoed zoals voorleesboeken en twee dekens voor het ledikant. onder de kast zit nog een lade. Hierin zitten de lakens voor onder deken die ik in de eerste weken na de geboorte wel heb gebruikt, Ook heb ik er nog een dekentje voor de kinderwagen en wieg in, en een water dichte matrasbeschermer. 

Boven de commode

Hebben we nog 2 planken. Hier staat een mandje met nagelvijltje, thermometer en fopspeentjes, Ik heb er nog een boekje over een kat staan om aan haar te kunnen geven als ze gaat draaien tijdens het verschonen. Er staat ook nog een Woezel en Pip canvas. Tubetjes billenzalf, een fotolijstje en knuffeltjes.

Geef een reactie