Wat doe jij met de kinderbijslag?

Als je de geboorte van je kind aan geeft bij gemeente krijg je na een paar dagen, soms weken een brief met hoe je kinderbijslag kunt aanvragen. Vergeet niet je kind ook even te verzekeren. Meestal kan je je kind meeverzekeren op de zelfde polis. Dit is gratis tot 18 jaar. 

Kinderbijslag is niet het zelfde als kindgebonden budget! Kinderbijslag krijg je per kwartaal tot het kind 18 jaar wordt. En is niet inkomensafhankelijk. Kindgebonden budget is wel inkomensafhankelijk. Je kunt HIER 
berekenen of je recht hebt op het kindgebonden budget. Tip: Check ook even of je dit niet per ongeluk op je rekening gestort krijgt terwijl je zeker weet dat je er geen recht op hebt. Dit kun je zelf ook stop zetten. Voorkomt weer terug betalen. 😉

Ik moet toegeven dat ik zo na de feestdagen meestal wel uit kijk naar een extraatje. 2 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober zijn de datums dat de kinderbijslag wordt bijgeschreven. 

Wat doe je er mee?

Ik zet niet het hele bedrag op de spaarrekening van onze dochter. We sparen wel voor haar maar geen €885 per jaar. Want voor één kind van 0-5 jaar krijg je per kwartaal €221.49. En dat vind ik best een groot bedrag. Zelf werk ik parttime in de horeca dus eerlijk is eerlijk ik kan het ook goed gebruiken. Ondanks dat betaal ik haar nieuwe kleren, schoenen, jas, speelgoed, verzekeringen, benzine, eten, drinken, luiers & kinderopvang (peuterspeelzaal) ook van de kinderbijslag. 

Sommige ouders zetten het wel op de spaarrekening van hun kind. Dat is ook een optie. Een leuk bedrag voor later als ze willen studeren. 
Laat even weten wat jij met het extraatje doet.

Gebruik je het net zoals ik gewoon voor alles. Of vindt je dat het voor je kind is en zet je het apart. Ik wil de antwoorden (anoniem) graag verwerken in een volgende blog. 

Geef een reactie