Wat een zooi! (Verhuizen?)

Even geen zwanger/ ouderschap gerelateerde blog… Maar gewoon de harde waarheid van een lockdown. Omdat wij later dit jaar gaan proberen om ons huis te verkopen ben ik vast begonnen met de grote opruiming…

Om even een beeld te schetsen; Wij hebben dus een tussenwoning met een best ruime zolder waar een dakkapel op is gezet. Hierdoor is het een grote extra kamer geworden. Daarbij hebben we ook 3 ingebouwde kasten en onze wasmachine en droger staan er ook nog. Hierdoor ligt de was altijd boven, wat ik zelf wel handig vindt omdat ook de kast waar onze kleding en beddengoed in ligt op de zelfde verdieping is. We kleden ons hier om en hierdoor sleep ik best weinig (vind ik zelf) met de was. Alleen de kleding van Evelyn ligt in haar kamer en de handdoeken in de badkamer.

foto 1

Tip van Flip…

Op de foto zie je op de wasmachine een blok ossengalzeep. Ik zweer hierbij! Je doet er lang mee, het kost geen drol en het werkt ook nog! Sokken van Evelyn doe ik niet in de droger omdat deze krimpen en ik dan wekelijks nieuwe sokken moet halen. Ik leg ze op de droger dan zijn ze ook zo droog.

Terug naar de situatie nu op dit moment…

Links op foto 4 zie je een grote kast met spiegel waar onze kleding in hoort… Achterin de inloopkast staat nu een box en kampeerspullen waardoor er ook niks meer bij kan. Rechts achterin is het “washok” waar zowel wasmachine, droger, en de cv te vinden is.

foto 2

Achter mijn werkplek hebben we een vakkenkast. Een leuk idee dacht ik toen we dit huis kochten. Maar nu staan er dozen in want ik heb geen idee wat ik er mee moet. Veel dozen passen er niet in, zoals die bakken van de Ikea. Dus het is snel rommelig en eigenlijk niet handig.

foto 3

En naast de trap zit nog een inloopkast. Hier staan nu plastic bakken met kleertjes die ik nog wil bewaren en andere grotere dingen.

foto 4

En nu ik wat tijd over heb en ik soms Evelyn even een middagje weg kan brengen, kan ik even de boel bij langs. Dit is mij door tijdgebrek (Oke, en gewoon geen zin) niet gelukt. De vorige verhuizing zijn er dus veel spullen weer mee verhuisd wat eigenlijk weg had gemoeten. En dat ben ik dus lekker aan het doen. Wat je op foto 4 ziet is vooral was wat ik nog moet vouwen. Want de oude schoolspullen en decoratie wat ik nog tegen kwam heb ik meteen naar beneden gebracht en weg gegooid of weg gegeven aan belangstellenden. Verder kom ik naast spullen van vroeger zoals fotoalbums, kerst, DVD’s, CD’s kom ik ook heel veel “defensiespul” tegen. Jeroen heeft een hele verzameling van houten bordjes met namen van schepen en oefeningen en uitzendingen maar ik heb ook meerdere dozen kleding en grotere spullen voor oefeningen en uitzendingen wat veel plek in neemt. En wat niet weg mag. En ik kom er nu pas achter hoeveel we van Evelyn hebben bewaard. Mocht er een 2e kind komen dan kunnen we het natuurlijk weer opnieuw gebruiken.

Ik hoop dat we nu niet met heel veel ongebruikte zooi naar een nieuwhuis gaan. Is deze lange lockdown toch nog ergens goed voor!

Hoe kom jij de dagen door?

Geef een reactie