We zijn weer met z’n tweeën

We zijn weer alleen deze weken. En met een lockdown wordt het er niet gezelliger van. Maar toch zijn er nog een paar uitstapjes die wij regelmatig nog maken.

Als je onze Instagram pagina bekijkt kun je ziek dat we ons gister hebben vermaakt bij een paar zandheuvels. Boven op de heuvels lopen smalle paadjes. En het is echt heel leuk om daar rond te wandelen. Zodra we naar beneden renden kwam Evelyn niet meer bij van het lachen.

Vanmiddag hebben we ons vermaakt in een natuurgebied met water waar een laagje ijs op lag. Helaas had Evelyn schoenen aan in plaats van laarzen en had ze dus twee natte voetjes. Verder laat ik haar spelen met de kinderen uit de buurt bij ons voor in het speeltuintje. En fietsen we soms even een stukje door de stad.

Nu de winkels wat langer gesloten zijn ben ik opzoek naar schoentjes in een groter maat. Online bestellen is voor ons eigenlijk niet te doen omdat wij schoenen moet passen. Evelyn en ik hebben vrij lastige smalle voeten. Ik probeer ze nu tweedehands over te kopen. Je moet het wel treffen dat iemand net een verkeerde maat heeft gekocht en vergeten is om ze terug te sturen maar ik zoek nog even verder…

Dingen die we ook veel doen

Wat we nu ook veel doen is tekenen op haar tekenbord. Bijvoorbeeld het maken van een handafdruk of tekenen in een kleurboek. Ook de klei van Playdoh komt weer regelmatig uit de kast. En soms speelt ze een spelletje op mijn telefoon. Ik heb net de app van Zappelin op mijn telefoon gezet en dit is een onwijs leuke (gratis) app.

Verder ben ik tussendoor wat aan het opruimen en kijken wat ik weg ga doen. Als we dit jaar gaan verhuizen zal er nog genoeg te doen zijn en daar kan ik dan beter nu mee beginnen. Maar vanavond is het tv-avond. En ga ik zo “Married at first sight” kijken.

Wat doe jij zoals met je kind(eren) in deze lockdown?

Geef een reactie