Welk speelgoed vindt een baby leuk

Welk speelgoed vinden ze leuk?

Vooral de 1e drie maanden vinden baby’s het fijn om te knuffelen. Baby’s hebben er dan genoeg aan om aangeraakt te worden en naar stem je te luisteren en je gezicht te kijken. Een pasgeboren baby ziet nog maar weinig. In een van mijn vorige blogs kun je lezen wat een baby kan zien van 0 tot 6 maanden.

Wat de meeste baby’s ook leuk vinden is een spiegel in de box. Ze vinden zichzelf mega interessant! Al weet je kind nog niet dat hij zichzelf kan zien. In speelgoed zit soms ook een plastic spiegeltje. Let op dat het echt plastic is en geen glas!

foto 2

De eerste 3 maanden

Met speelgoed kun je de ogen en motoriek van je kind stimuleren. Felle kleuren, en vormen ziet een baby het beste. Je kunt het kind helpen met het onderscheiden van kleuren en het herkennen van vormen. Onder andere Vtech en Playgro hebben leuke gekleurde speeltjes. Wat bij mijn eigen dochter vooral opviel was dat ze haar roze paard (zie foto 3 & 5) heel erg leuk vond. Ook had ik in de box een mobiel op gehangen met Woezel en Pip figuurtjes. Deze zijn natuurlijk heel kleurrijk waardoor ze best lang naar iets kon blijven staren. Een baby gym is ook nog een leuk idee Hier zijn heel veel verschillende van en je kunt ze overal kopen. Voor een baby van 0 tot 3 maanden is een zachte knuffel, grijpspeeltjes aan een boog in de box of kinderwagen of een rammelaar goed genoeg. Een tip is om aan je kind niet te veel speeltjes te geven. Kindjes kunnen van te veel speelgoed om zich heen wat onrustig worden.

3 tot 6 maanden

Voor de leeftijd van 3 tot 6 maanden is een knisperboekje leuk of speelgoed van verschillende stoffen. Bij mijn dochter vallen boekjes en het speelgoed waar geluid uit komt goed in de smaak. Zo kocht ik voor haar een rammelaar in de vorm van een bal. Deze kan ze goed vast pakken. Ze had snel door dat ze het heen en weer moest schudden om een geluid te krijgen. Iets vast pakken valt onder fijne motoriek. Dit kun je goed stimuleren met speelgoed zoals een rammelaar.

foto 3

Vanaf 4 maanden & tandjes

Rond de 4e maand krijgt een kind tandjes. Het doorkomen van de tandjes kan wat gevoelig zijn. De meeste baby’s vinden een bijtring erg fijn om de pijn wat te verzachten. Sommige bijtringen kunnen ook in de koelkast worden gelegd zodat het de pijn nog meer verzacht.

Weer een paar maanden later

Wat Evelyn ook leuk vond was haar First Steps Baby Walker. Deze is voor kinderen vanaf ongeveer 9 maanden. En ze kan er niet alleen achter lopen maar ook figuurtjes in gooien waardoor er geluidjes uit komen.

Nu is ze alweer 1 jaar en heeft ze veel interesse in boekjes. Ook samen een toren bouwen vind ze leuk. Ze heeft houten blokjes en duplo en met beide wordt nog dagelijks gespeeld.

foto 4

Tot slot

  • Let er op dat het speelgoed veilig is. Kijk naar de leeftijdsaanduiding. Zo kun je speelgoed kopen voor baby’s onder de 3 jaar en daar boven.
  • Let er op dat er geen onderdelen te klein zijn wat ze dus helemaal in hun mond kunnen stoppen en of dat het splintert en dat het heel is.
  • Let ook op dat kinderen niet zelf de batterijen er uit kunnen halen.

Wat vindt jouw kind leuk om mee te spelen?
Laat je reactie achter op de site!

foto 5

Meer blogs lezen

Geef een reactie