Welke spelletjes kun je doen met je baby?

Baby 0-12 maanden

“Een baby kun je toch alleen verschonen eten geven en in bed leggen?”… Er zijn best wel veel activiteiten die je met een baby kan doen. Om wat ideeën te geven heb ik een lijstje gemaakt van wat wij met Evelyn doen en hebben gedaan wat ze erg leuk vond.

Liedjes zingen

Van poesje mauw tot de liedjes van Woezel en Pip. Op Youtube zoek ik nog regelmatig de liedjes op die ik zelf als kind luisterde. Ken je Juf Roos? Op een regenachtige dag is Juf Roos de redding!

Klap eens in je handjes

Door alle bewegingen met het liedje mee te doen leren kinderen de betekenis van de woorden kennen en bewegen vinden de meeste kinderen hartstikke leuk!

Spiegel

Boven de commode hangen 2 ronde spiegeltjes. Wanneer ik aan het verschonen ben kijkt ze via een van de spiegeltjes mij aan en kijkt ze ook naar zichzelf. het zorgt ervoor dat ze wat rustiger blijft liggen nu ze zich kan omdraaien en zelf kan gaan zitten. Het is ook erg leuk met je baby samen voor de spiegel te gaan staan.

Gekke bekken

Gekke bekken en geluidjes maken vond ze als baby al geweldig, dit kan ook voor de spiegel. Nu ze ouder wordt doet ze ons na… We liggen geregeld in een deuk!

Babymassage!

De eerste dagen ging de babymassage nog wel goed. Na een paar weken vond Evelyn het mooi geweest en wilde na het badje nog wel even ingesmeerd worden met olie of lotion. Dat momentje pakte ik dan.

Kiekeboe!

Het spelletje kiekeboe is handig om bij verlatingsangst te leren dat uit het zicht niet altijd weg hoeft te zijn. Doe maar eens je handen voor je ogen of leg een hydrofieldoek of spuugdoekje op de oogjes, trek deze weg en roep kiekeboe. Zo je leert je kind dat je er toch nog bent ook al ziet hij of zij je niet meer. Het levert hier nog steeds een grote glimlach op bij Evelyn. Nu ze één is doet ze zelf haar handjes voor haar ogen en wacht ze tot wij kiekeboe roepen.

Scheerschuim

Met scheerschuim kun je tekenen en lekker smeren! Iets wat Evelyn geweldig vindt. Slagroom is ook een optie. Dan kan ze er nog lekker van eten ook.

Verstoppertje

Het lijkt op kiekeboe maar even een stapje verder. Je verstoppen en boe roepen als je gevonden wordt. Als ik er een leeftijd aan moet koppelen zou ik vanaf één jaar ongeveer aanhouden. Het is leuk als ze zelf kunnen lopen en een beetje kunnen weg rennen voor je.

Torentje

Samen een torentje bouwen van blokken of deze vormen set van de Ikea. En het is nog leuker om dit om te gooien! En het is ook nog goed voor de fijne motoriek. Puzzelen begint Evelyn nu ook erg leuk te vinden maar ze is nu 15 maanden. Onder de één jaar is een toren bouwen leuker denk ik.

Meer?

Het je ook nog leuke ideeën? Vul deze lijst dan aan door een reactie achter te laten!

Geef een reactie