Werken in coronatijd als…Pedagogisch medewerkster

Hoe is het om in de lockdown toch aan het werk te zijn? Ik vroeg het aan Sharon die als pedagogisch medewerkster werkt op een kinderdagverblijf. En die was de afgelopen weken alleen open voor de noodopvang.

Vertel een klein stukje over jezelf.

Mijn naam is Sharon en ik ben 29 jaar oud.
In 2016 heb ik de opleiding pedagogisch medewerker niveau 3 afgerond en mocht ik blijven werken op mijn stage plek. Ik werk daar nu 4 dagen in de week (38 uur). Mijn hobby’s zijn volleybal en zwemmen.

Wat vind je leuk aan het zijn van pedagogisch medewerkster?

Heel veel dingen! De gezelligheid van de kinderen, de kinderen zien opgroeien, het samenwerken met een collega, de afwisseling (geen dag is het zelfde), het ondersteunen van de kinderen in hun ontwikkeling en nog veel meer!

Vertel iets over het dagverblijf/bedrijf?

Het kinderdagverblijf waar ik werk heeft 5 verticale groepen. Meestal staan er 2 leidsters op een groep van 12 kinderen en we werken met stagiaires.

Wat vind je lastig als pedagogisch medewerkster?

Meestal is het werk heel leuk, maar het is moeilijk om te zien, als het minder goed gaat met een kind en/of ouders en verzorgers.

Wat vind je van de corona situatie (noodopvang)?

Vanaf woensdag 16 december tot en met vrijdag 5 februari zijn wij (binnen de normale openingstijden) alleen open geweest voor noodopvang. Van de 5 groepen die normaal open zijn, waren er meestal 2 of 3 open. De leidsters hoorden ongeveer één week van te voren wanneer ze die week erop moesten werken en moesten beschikbaar blijven op hun normale werk dagen. We kregen doorbetaald en ik heb gelukkig nog redelijk wat dagen kunnen werken. Er werd geprobeerd om de kinderen zoveel mogelijk bij hun vaste leidsters in te plannen.

Ik vind het vervelend voor de kinderen en ouders die thuis zaten. Ik ben benieuwd hoe alles gaat lopen, maar ik ben blij dat we de kinderen weer allemaal kunnen zien. De ouders mogen niet op de groepen komen en moeten een mondkapje op in de hal. We houden ons aan de regels van de overheid.

Wat vind je de leukste leeftijdscategorie?

Op het kinderdagverblijf hebben we kinderen tussen de 0 en 4 jaar.
Baby’s en peuters vind ik beiden erg leuk, maar als ik zou moeten kiezen tussen een babygroep of peutergroep, dan zou ik wel voor de peutergroep kiezen.

Heb je nog een goede tip voor ouders? Of een gebeurtenis die je nog helder bij staat of die indruk maakte?

Sommige mensen weten dit niet, maar je kan een romper ook naar beneden toe uit doen. Dat scheelt een hoop gedoe wanneer een kindje is doorgelekt!

https://www.zozwanger.nl/rompertje-uittrekken/

Heb je nog dromen?

Verschillende cursussen volgen.

Wat vind je van de site Kleingeboren.nl?

Leuk en divers.

Wil jij ook wat vragen beantwoorden voor “Werken in coronatijd als…?” Stuur dan even een mail naar Info@kleingeboren.nl

Geef een reactie