Wonderwereld

Ook wij willen wel eens een dagje uit. Als kind ben ik lang geleden eens in wonderwereld geweest. En ik wilde heel graag nog een keer terug. Wonderwereld is een speel/dierentuin voor kinderen. Zonder kinderen zou ik er niet snel heen gaan. Evelyn mocht dus mee!

Een middagje Wonderwereld kost €8,50 voor volwassenen. Voor kinderen tot 2 jaar is het gratis. Het viel mij op dat het personeel vriendelijk en behulpzaam was. Wonderwereld ligt in Ter Apel. Wij hebben hier ook voor gekozen omdat het niet heel ver rijden is vanaf onze woonplaats. Het is naar mijn mening geschikt voor kinderen vanaf 2.5/3 jaar oud. Evelyn vond vooral de schommel leuk. De dieren zag ze amper, ik denk omdat ze nog wat te jong was.

Dieren

Er lopen wat prairiehondjes los over het speelveld. Er zijn verschillende soorten apen, spinnen en vogels. Vooral uilen. We waren net op tijd voor een vogelshow. Helaas had de uil geen zin en ging er vandoor. De show werd uiteindelijk weer hervat maar zolang zijn wij niet gebleven.

Binnen zie je de sprookjeswereld van elfen en trollen. Er zijn verschillende gangetjes voor kinderen om door heen te kruipen. Het ziet er uit als een grot. Heel erg leuk gemaakt en met veel mogelijkheden voor de kinderen om te spelen en de sprookjesfiguren te zien.

Speeltuin

Er zijn klim/speeltoestellen en genoeg bankjes voor ouders om even zittend toezicht te houden. Het park is niet heel groot. Met een uurtje zijn de meeste dieren wel gezien. Maar de kinderen kunnen zich prima vermaken in de speeltuin. Met een zonnetje en wat drinken is het ook als volwassene goed vol te houden. 

In Exloo ligt kabouterland deze parken horen bij elkaar en het is dus ook mogelijk een combi ticket te kopen voor 12,50. Je kan dan naar beide parken. De afstand tussen Ter Apel en Exloo is ongeveer 17 kilometer. (20 minuten rijden).

Als je meer wilt weten over Wonderwereld of Kabouterland? Kijk dan op de link.

Geef een reactie