Zwangerschapskleding en handige tips

De eerste 4 á 5 maanden van de zwangerschap paste ik m’n gewone kleding nog. Na 20 weken kreeg ik steeds meer een echt buik. Niet alles zat meer lekker en vooral broeken konden niet meer dicht. Lees hier meer over de zwangerschapskleding die ik droeg tijdens mijn zwangerschap.

Tuinbroeken

Ik kocht een nieuwe tuinbroek voor €50,- bij de Wehkamp. Het voordeel van zo’n broek is dat hij niet af kan zakken door de banden over je schouders. Een nadeel is dat die banden ook gigantisch in de weg kunnen zitten. Vooral als je iets moet pakken wat boven je hoofd ligt of hangt.

Via Facebook zag ik een bericht dat ik 2e hands positiekleding mocht uitzoeken tegen een leuk prijsje. Ik vond daar 2 broeken, een jurkje, 2 shirtjes, 2 hemdjes en een vestje. Zelf kocht ik nog een shirtje en een joggingbroek. Allemaal heel basic. Dus kon ik er heel makkelijk een vestje los over doen.

Ook stretch en shirtjes/truien die wat langer vielen deden het bij mij goed. Voor de bevalling kocht ik een wat langer shirt deze is dun qua stof en heeft een bonte kleur. In het kraampakket zat een wit broekje een soort netje. (Tip) Deze kun je ook wassen en hergebruiken. 😊

Kraamweek

Verder heb ik (mannen)boxershort gebruikt in de kraamweek. Kraamverband is een soort campingmatras.😑 Dus leg je slipjes maar even achter in je kast die weken.😁 Je kan ook speciale BH’s aanschaffen voor de borstvoeding. Ik heb 2 sport BH’s gekocht. Wel één maat groter dan wat ik normaal heb. Wat ik gemist heb aan zwangerschapskleding was soms een 4e broek. Een voorbeeld was een mega regenbui en de andere broek die nog in de wasmachine zat. Maar dit was niet dagelijks.

Matrasbeschermer

Vanaf 37 weken zwangerschap is het advies om een matras beschermer (waterdicht) op je matras te doen. Deze zit ook in het kraampakket. Maar (tip) bij de Ikea kun je een matras beschermer kopen die je heel makkelijk als een hoeslaken om het matras doet.

Heb jij nog iets gekocht waar je tijdens de zwangerschap heel blij mee was? Of wat juist een stom idee was? Laat het weten in een reactie!

Geef een reactie